«Έδωσαν τη χαριστική βολή στην ελληνική οικογένεια»

Από την συζήτηση στη Βουλή φάνηκε ότι ξεκίνησε πόλεμος του Ποταμιού κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι σε αυτή τη ρότα κινείται και η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος για τις κλειστές τράπεζες.
Στην ανακοίνωση του τονίζεται: «Ένα ευτυχισμένο κόμμα ή μάλλον δύο ευτυχισμένα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ – που συνεχίζουν να διορίζουν τα στελέχη τους ακόμη και αυτές τις τραγικές για τη χώρα στιγμές – και μια κοινωνία σε απόγνωση» συνεχίζει η ανακοίνωση του Ποταμιού. Οι κλειστές τράπεζες δίνουν τη χαριστική βολή στην ελληνική οικογένεια. Και ουδείς γνωρίζει, ούτε πότε, ούτε πως, θα ανοίξουν. Ο πρωθυπουργός, συνεχίζει το γνωστό παραμύθι ότι φταίνε όλοι οι άλλοι και όχι αυτός που διαπραγματεύθηκε. Οι προθεσμίες όμως ήταν γνωστές και συμφωνημένες από τον ίδιο, με τους θεσμούς. Όμως τα πλάνα στην κορυφή του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ήταν άλλα», αναφέρει το Ποτάμι που συνεχίζει κάνοντας ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι «είπε ψέματα στη Βουλή και έκρυψε από τον ελληνικό λαό την τελική πρόταση των εταίρων».
«Στόχος τους, από ότι φαίνεται, είναι να κρατηθούν με κάθε τρόπο στην εξουσία, με οποιοδήποτε κόστος κι οποιοδήποτε νόμισμα. Όμως ο λαός έχει άλλα πλάνα. Την Κυριακή θα πει “ναι” στο ευρώ – “όχι” στη δραχμή. Στις δύσκολες μέρες που απομένουν οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι, να μην δημιουργηθεί χάος και από Δευτέρα να διεκδικήσουμε όλοι μαζί μια έντιμη συμφωνία με την Ευρώπη μακριά από τους τυχοδιωκτισμούς του Τσίπρα και του Καμμένου», καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.
Ο Θεοδωράκης
Την Κυριακή μέσω τηλεόρασης ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε σε ντιμπέιτ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα τόνισε πως ο κ. Τσίπρας «να μας πει τι διαπραγμάτευση έκανε και να αποκαλύψουμε στον ελληνικό λαό που υπάρχουν σκιές. Να δούμε ποιος είναι πιο κοντά στη γερμανική πολιτική και ποιος όχι. Αυτό που δεν δέχθηκε να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς, να μιλήσει δηλαδή με τον κ. Τσίπρα, καλώ εγώ τώρα τον κ. Τσίπρα να το κάνει μαζί μου».
Έκανε έκκληση στους φιλοευρωπαϊστές του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν ανοιχτά θέση. «Είναι η στιγμή να μιλήσουν οι άνθρωποι που πιστεύουν στην Ευρώπη και βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε και πρόσθεσε: «Είναι η στιγμή να σηκώσουν το ανάστημά τους. Να πιέσουν. Δεν μπορεί να πιέζουν μόνο οι συνιστώσες. Δεν μπορεί να πιέζει το λόμπυ της δραχμής και όσοι μπορεί να έχουν συμφέροντα από την είσοδο της χώρας στο μαύρο τούνελ». Σε ό,τι αφορά το ερώτημα του δημοψηφίσματος ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός θα πάρει την απόφαση αν την ερχόμενη Δευτέρα το νόμισμά μας θα είναι ευρώ ή δραχμή».
Κι όπως λένε από την Σεβαστουπόλεως ο κ. Θεοδωράκης και τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσει να προσκαλεί και να προκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα. Βέβαια ουδείς περιμένει πως θα δεχθεί, αλλά στο Ποτάμι εκτιμούν πως με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά του ακυρώνουν τα έωλα επιχειρήματα.
Σχέδιο δραχμής
Για σχέδιο της κυβέρνησης να φτάσει ως εδώ την κατάσταση, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του «Ποταμιού», Δημήτρης Τσιόδρας. «Πόσο μπορεί να ζήσει η Ελλάδα με κλειστές τράπεζες;» αναρωτήθηκε, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. «Η κυβέρνηση μίλησε για υπερηφάνεια. Είναι υπερηφάνεια να βλέπεις ουρές σε ΑΤΜ και βενζινάδικα; Είναι ντροπή για τη χώρα. Ο ελληνικός λαός πρέπει να δώσει μια καθαρή απάντηση, που είναι “ναι” στην Ευρώπη και “όχι” στη δραχμή και τη χρεοκοπία» είπε.
«Δεν υπάρχει στο τραπέζι συμφωνία, την απέσυραν» συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας και συμπλήρωσε: «Θέλουν να μας πάνε στη δραχμή και δεν το λένε καθαρά. Να αφήσουν τα παιχνιδάκια. Η κυβέρνηση έχει άλλα σχέδια. Οδήγησε τα πράγματα ως εδώ προκειμένου να υλοποιήσει το δικό της σχέδιο, την παραμονή στην εξουσία στα ερείπια της χώρας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα