Έκκληση της Φώφης για συνεννόηση

Μπορεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά να μην συμμετείχε στις συγκεντρώσεις του κινήματος «Μένουμε Ευρώπη», όμως το «ναι» στο ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτο.
«Αυτή την ύστατη ώρα ο πρωθυπουργός οφείλει με συγκεκριμένες προτάσεις στη Σύνοδο Κορυφής να διασφαλίσει το λυτρωτικό «ναι» στην ισότιμη παραμονή της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ, έλεγε λίγες ώρες πριν από την ολοκλήρωση της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής.
«Η εθνική στρατηγική που διασφαλίζει το μέλλον της χώρας είναι μία και αδιαπραγμάτευτη. Με την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης», τόνιζε, υποστηρίζοντας ότι η υπεράσπιση αυτού του εθνικού κεκτημένου ενώνει τους Έλληνες πέρα από κομματικές επιλογές.
Γι’ αυτό και ζητά, σε όλους τους τόνους, εθνική συνεννόηση. Απευθυνόμενη μάλιστα τόσο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. «Για να μη γίνουν οι στιγμές δραματικές, χρειάζονται τρία πράγματα», λέει, «ουσιαστικός διάλογος, συνεννόηση και πατριωτικό πλαίσιο για κοινή δράση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που έχουν την πυξίδα τους στραμμένη στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Υπό το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες και Ευρωπαίοι», η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξορκίζει την ρήξη, προειδοποιώντας ότι αυτή ισοδυναμεί με καταστροφή για την Ελλάδα. «Θα φτωχοποιήσει ακόμη περισσότερο όλους τους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη μεσαία τάξη, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες στην παραγωγή, στο εμπόριο, στη μεταποίηση και στις υπηρεσίες. Θα γονατίσει τις νέες γενιές και τις γυναίκες και θα στερήσει από τους άνεργους κάθε προσδοκία για τους ορίζοντες της ζωής τους και την προοπτική της απασχόλησής τους», προειδοποιεί, κρούονταςτον κώδωνα του κινδύνου ότι τυχόν ρήξη και επιστροφή στη δραχμή συνιστά οπισθοδρόμηση δεκαετιών και σε καμία περίπτωση λύση για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, ενώ παράλληλα αφήνει εκτεθειμένη την χώρα στις προκλήσεις και τις εντάσεις μίας ρευστής κατάστασης και μίας ‘επικίνδυνης εποχής’ στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο.
Προανήγγελλε μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ «θα κρίνει, θα αξιολογήσει και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που θα διασφαλίζει την ισότιμη παραμονή της χώρας στο Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα