Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στα ηπειρωτικά και γενικότερα έντονα καιρικά φαινόμενα, προβλέπει στο έκτακτο δελτίο πρόγνωσης που εξέδωσε για τις επόμενες ώρες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα, η ΕΜΥ προβλέπει ότι οι περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, των βόριων Σποράδων και ίσως της ανατολικής και νότιας Πελοποννήσου αναμένεται τις επόμενες ώρες να πληγούν από ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους. Σύμφωνα με τις προγνώσεις, βροχές αναμένονται στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά στις περιοχές αυτές και να σταματήσουν, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα