“Έμπλεξαν την γιορτή του ψεύτη”

“Αν ο Τσίπρας και το Μαξίμου αρέσκεται στο σκληρό ροκ, τότε δεν έχει παρά να δοκιμάσει τη τύχη του. Εξάλλου εμείς εισαγάγαμε τον όρο στην πολιτική και γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από τους διάττοντες αστέρες του Μαξίμου το πως να τον χρησιμοποιούμε”. Αυτή την απάντηση-μήνυμα έστειλε χθες η Χαριλάου Τρικούπη στο πρωθυπουργικό περιβάλλον με αφορμή τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κ.Ο. σχετικά με ένα “παραμυθένιο διάλογο”, όπως τον χαρακτηρίζουν του Τσίπρα με τον Ολάντ.

Αυτές οι διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου για τη συνομιλία Τσίπρα-Ολάντ, οι πολλές τροπολογίες που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο που συζητείτο χθες στη Βουλή και τα ‘ψέματα’ που καταλογίζουν στον πρωθυπουργό εις βάρος τους, κάνουν τους ιθύνοντες του ΠΑΣΟΚ να ανεβάζουν κι άλλο τους τόνους.

«Μετά τον διάλογο Ολάντ-Τσίπρα για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, υπενθυμίζουμε στην αγαπητή κυβέρνηση ότι σήμερα είναι 1η Δεκέμβρη και όχι 1η Απρίλη», ήταν το πρώτο σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη, στο άκουσμα των διαρροών περί συνομιλίας Ολάντ-Τσίπρα κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γάλλος Πρόεδρος ρώτησε αν το ΠΑΣΟΚ συντάχθηκε με τη ΝΔ στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, εκφράζοντας μάλιστα την αδυναμία του να βρει τρόπο να ‘βοηθήσει’ τον Αλέξη Τσίπρα σε αυτό το θέμα. «Και στο ψέμα αδίστακτος. Ο εταίρος του ακροδεξιού Καμμένου συνεχίζει στον κατήφορο και στο εξωτερικό», δήλωσε λίγο αργότερα, ενώ από την Χαριλάου Τρικούπη γινόταν γνωστό ότι η Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε με την Πρεσβεία για να διαμαρτυρηθεί για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γάλλο Πρόεδρο στοχεύοντας στο εσωκομματικό τους ακροατήριο. Στην Χαριλάου Τρικούπη διαβεβαίωναν ότι οι διαρροές δεν ήταν παρά προφανή ψέματα, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι η δεύτερη φορά που στα ψέματα αυτά εμπλέκεται ο Γάλλος Πρόεδρος. Θύμιζαν άλλωστε ότι η πρώτη ήταν όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε ‘ενημερώσει’ τον Φρανσουά Ολάντ ότι είχε κάνει πρόταση στη Δημοκρατική Συμπαράταξη για συμμετοχή στην κυβέρνηση και εκείνη είχε αρνηθεί.

Η αποχώρηση

Σαν κερασάκι στην τούρτα η ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποχώρησε από την Ολομέλεια της Βουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υπεράριθμες τροπολογίες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που συζητείτο. «Δεν είναι μόνο η προχειρότητα που διακρίνει την κυβέρνηση. Δεν είναι μόνο η ασυνέπεια λόγων και πράξεων. Αυτό είναι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», είπε ο εισηγητής της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης, επιστρέφοντας κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό άσχετων τροπολογιών που είχαν κατατεθεί από υπουργούς. «Σας καθοδηγούν οι πελατειακές σας σχέσεις, οι συντεχνιακές σας λογικές και το στήσιμο ενός σκληρά ελεγχόμενου κράτους», είπε, δικαιολογώντας την αποχώρηση όλων των βουλευτών του κόμματός του.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα