Ένας βράχος από τις επικίνδυνες γειτονιές του Παρισιού!

 

Έναν ποδοσφαιριστή μεγαλωμένο στην πιο κακόφημη συνοικία του Παρισιού επιλέγει ο Παναθηναϊκός για το κέντρο της άμυνάς του. Ο Μικαέλ Σιανί, στα 31 του, φαίνεται να εγκαταλείπει τη Ρώμη και τη Λάτσιο για να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι.

Ο Σιανί γεννήθηκε στο Κλισί Σι Μπουά, στο απομονωμένο από τα πάντα (δεν υπάρχει στάση μετρό, διαδρομή λεωφορείου ή κεντρικός δρόμος) ανατολικό προάστιο του Παρισιού στο οποίο διαμένουν κυρίως κάτοικοι προερχόμενοι από την Αφρικανική ήπειρο. Από τη συγκεκριμένη γειτονιά, μάλιστα, ξεκίνησαν και οι οδομαχίες του 2005 που κράτησαν τρεις εβδομάδες και είχαν ως αποτέλεσμα τρεις νεκρούς, πολλούς τραυματίες (πολίτες και αστυνομικούς) και 3.000 συλλήψεις!

Ο Σιανί, πάντως, είχε φύγει τότε και δεν έζησε τις δραματικές μέρες της γειτονιές του, καθώς είχε ήδη πάρει μεταγραφή για το Βέλγιο και τη Σαρλερουά. Την καλή τη χρονιά την έκανε στη Σεντάν τη σεζόν 2005-06 με αποτέλεσμα να πάει στη Λοριάν όπου για τρία χρόνια ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας.

Η μεγάλη μεταγραφή ήρθε το 2009 όταν τον επέλεξε η Μπορντό στην οποία τα πήγε περίφημα για τρία χρόνια (91 συμμετοχές, έξι γκολ), ενώ το 2012 μετακόμισε στη Λάτσιο, όπου μέτρησε 48 συμμετοχές μέχρι και φέτος που τελείωσε το συμβόλαιό του! Στον ΠΑΟ πιστεύουν πως έχει και εμπειρία και τις απαραίτητες δεξιότητες για να βοηθήσει την ομάδα και είναι θέμα ωρών να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για συμβόλαιο δύο ετών με αποδοχές κοντά στις 750.000 ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα