Ένα στα πέντε ελληνόπουλα είναι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

«Έκρηξη»  παρουσιάζει η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, ελέω της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού».

Ειδικότερα,ένα στα πέντε παιδιά στην Ελλάδα έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ενώ το 2013 μόνο άλλες περιπτώσεις κακοποίησης όπως η παραμέληση έκαναν άλμα κατά 54%.

Η οικονομική κρίση της τελευταίας 5ετίας έχει ενισχύσει σημαντικά το φαινόμενο, καθώς από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι ερευνητές προκύπτει ότι η οικονομική δυσπραγία, η υπεραπασχόληση και η ανεργία των γονέων, οι συναισθηματικές τους δυσκολίες, το «κλείσιμο» στον εαυτό τους, το διαζύγιο και οι νέες μορφές οικογένειας που προκύπτουν καθώς και η ενίσχυση των συμπεριφορών βίας -λόγω φόβου, ανεργίας, θυμού και έκρηξης των ρατσιστικών συμπεριφορών- συμβάλλουν στην αύξηση των περιστατικών παιδικής και εφηβικής κακοποίησης.

‘Ετσι, κατά 54% αυξήθηκε μόνο σε ένα χρόνο (από το 2012 στο 2013) ο αριθμός περιπτώσεων παραμέλησης, που είναι και η συχνότερη μορφή κακοποίησης. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι 35% των περιπτώσεων παραμέλησης οφείλεται στη μητέρα και 17% στον πατέρα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα