Έρχεται η FIFA, στοπ!

Σε ένα δεκαήμερο λήγει η προθεσμία που έχει επιβάλει η FIFA και που ζητά από την ελληνική πολιτεία να ορίσει και πάλι ημερομηνίες για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Επειδή, όμως, δεν βλέπει τον υφυπουργό Αθλητισμού να… συγκινείται και μετά από παράκληση της ΕΠΟ, κλιμάκιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου έρχεται άμεσα στην Ελλάδα.

Προφανώς ο σκοπός της επίσκεψης είναι ένας, να πείσουν οι άνθρωπο της FIFA τον Σταύρο Κοντονή να συνεχιστεί ο θεσμός. Ο υφυπουργός δείχνει για την ώρα αμετάπειστος και μένει να δούμε αν θα κρατήσει την ίδια στάση μετά την εξαγγελία των κυρώσεων από την πλευρά των αποσταλμένων του Τζιάνι Ινφαντίνο, κυρώσεων που θα ισχύσουν αν δεν συνεχιστεί ο θεσμός και μάλλον θα αφορούν στον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη!

Στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, βέβαια, έχει προβλεφθεί η διακοπή θεσμών για λόγους «ανωτέρας βίας» κι αν ο Κοντονής τους το… τρίψει στη μούρη, τότε θα έχει ενδιαφέρον η αντίδραση των αξιωματούχων της FIFA που το προηγούμενο καλοκαίρι παρά τις αρχικές αντιρρήσεις τους, τελικά δέχθηκαν την τολμητή αυτή τροποποίηση. Βέβαια, αυτό το νομικό πλαίσιο δε δικαιολογεί την αψυχολόγητη ενέργεια του Υφυπουργού να διακόψει μόνο το Κύπελλο, ιδίως από τη στιγμή που μόλις πριν από μερικά 24ωρα επέτρεψε τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου μπάσκετ γυναικών, μετά τα άνευ προηγουμένου σκηνικό βίας στο ξενοδοχείο της Λευκάδας (άσχετα αν δεν έλαβε χώρα σε αθλητικό περιβάλλον).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα