Έρχεται στην Αθήνα ο ισχυρός άνδρας της Cosco

Στην Αθήνα καταφθάνει στα τέλη Μαΐου ή το αργότερο στις αρχές Ιουνίου, ο Ma ZeHua, ο ισχυρός άνδρας της China Cosco Holdings. Αφορμή για την έλευση του Ma ZeHua η μεγάλη διεθνής ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια στην οποία θα συμμετάσχουν εκατοντάδες κινεζικές επιχειρήσεις. Η επίσκεψη ZeHua έρχεται ένα χρόνο μετά την επίσκεψη του προκατόχου του κάπτεν Wei Jiafu και αναμένεται να συνοδευθεί με επαφές με Έλληνες αξιωματούχους και τα στελέχη της εν Ελλάδι κινεζικής θυγατρικής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις ίδιες ημέρες αναμένεται να ανακοινώσει το ΤΑΙΠΕΔ ποιοι όμιλοι από τους έξι που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για τον Πειραιά θα περάσουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠκαι θα αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το σχέδιο σύμβασης.

Ο Ma ZeHua διαθέτει στενές διασυνδέσεις με το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και ειδικότερα με την εσωκομματική παράταξη που βρίσκεται τώρα στην εξουσία ενώ είχε ρόλο επιτρόπου του κόμματος στην Cosco από τον Αύγουστο του 2011. Βετεράνος της κινεζικής ποντοπόρου και της λιμενικής βιομηχανίας απέκτησε μεγάλη εμπειρία στο εξωτερικό. Είχε απασχοληθεί επί χρόνια στις ΗΠΑ αλλά και τη Βρετανία και συγκεκριμένα στις Cosco America Inc. και Cosco UK. Έχει επίσης «τρέξει» μονάδες στην Κίνα και σε όλες τις δραστηριότητες, των ναυπηγείων συμπεριλαμβανομένων. Απόφοιτος του Ναυτιλιακού Πανεπιστημίου της Σαγκάη ειδικεύτηκε στην ποντοπόρο και το διεθνές δίκαιο και διαθέτει masters και πιστοποίηση senior economist.

Μετά την επίσκεψη του Ma ZeHua , στα μέσα Ιουνίου, αναμένεται στην Αθήνα και ο   Κινέζος πρωθυπουργός Li Keqiang

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα