Έτοιμη η ραχοκοκαλιά του αυριανού Παναθηναϊκού

Χαμένη θεωρούν τη χρονιά στο Κορωπί και δίκιο έχουν, αφού ο Παναθηναϊκός είτε τερματίσει δεύτερος, είτε τρίτος, δεν θα μπορέσει να ωραιοποιήσει τα όσα συνέβησαν μετά τον τραγικό αποκλεισμό από τη Γκαμπάλα.

Εννοείται πως ο ΠΑΟ ως σύλλογος οφείλει προς τον κόσμο του και την ιστορία του να παίξει την μπάλα… της ζωής του το καλοκαίρι και να προκριθεί στους ομίλους, όποιοι κι αν είναι αυτοί, αλλά αυτά τα ματς θεωρούνται αγώνες της νέας σεζόν. Η φετινή έχει «ολοκληρωθεί».
Υπάρχει, ωστόσο, μία παράμετρος που επιτρέπει κάποια μικρά χαμόγελα στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Αυτή η παράμετρος λέγεται «κορμός εν’ όψει της νέας σεζόν»! Οκτώ ποδοσσφαιριστές είναι μέλη αυτού του κορμού, ίσως αυξηθούν το καλοκαίρι και παρά τα κακά φετινά αποτελέσματα, αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον. Ποια είναι, όμως, αυτά τα οκτώ ονόματα;

Πάμε στα τέσσερα πρωτοκλασάτα. Ο ένας δεν είναι άλλος από τον Μπεργκ που ναι μεν δεν έκανε καλή χρονιά, αλλά στον ΠΑΟ το θεωρούν περιστασιακή κατάσταση που οφείλεται στους τραυματισμούς και στο ευρωπαϊκό «ξενέρωμα». Ο καλός Μπεργκ δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα. Δεύτερος είναι ο Ζέκα, που φέτος έδειξε να χάνει την ψυχραιμία του, αλλά στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν πολύ καλή την αξία του. Οι άλλοι δύο είναι τα ωραιότατα εξτρέμ που ήρθαν το χειμώνα, ο Βιγιαφάνιες και ο Μπουμάλ. Αμφότεροι έκαναν «παπάδες» στον Παναιτωλικό και τον Πανιώνιο αντίστοιχα, έδειξαν να προσαρμόζονται πανεύκολα στην πράσινη ομάδα και άπαντες πιστεύουν πως του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτεροι και ικανοί να προσαρμοστούν είτε στο 4-3-3 είτε στο 4-2-3-1 σαν ακραία χαφ ή χαφ εξτρέμ!

Πέραν της τετράδας, υπάρχει μία ακόμη που μπορεί να θεωρηθεί «δύναμη». Ο λόγος για το καρέ που απαρτίζεται από τους Λέτο, Μολέδο, Τελάντερ και Μέστο. Ο Αργεντινός είναι γνωστός για τις δυνατότητές του και στον Παναθηναϊκό πιστεύουν ότι θα αποτελέσει σούπερ λύση για την ομάδα, είτε βασική, είτε εφεδρική (έχει πάντα σημασία να υπάρχει δυνατός πάγκος). Το αμυντικό δίδυμο δείχνει φρεσκάδα και δύναμη και στον ΠΑΟ πιστεύουν πως μπορούν να δέσουν και να κάνουν τη διαφορά. Ο δε Μέστο δοκιμάστηκε, άρεσε και έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Με οκτώ παίκτες τέτοιου επιπέδου, έχουν κάθε δικαίωμα οι πράσινοι φίλαθλοι να αισιοδοξούν. Για να δούμε…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα