«Ήθελαν ξαφνικά να παίξουν επίθεση!»

Να που μία άποψη από την άλλη άκρη του Ατλαντικού μπορεί να είναι άκρως ταυτόσημη με την πραγματικότητα. Και το λέμε αυτό διότι το νούμερο ένα τηλεοπτικό αθλητικό δίκτυο της αμερικανικής ηπείρου, το ESPN, βρήκε την αιτία του αποκλεισμού της Εθνικής Ελλάδας από το Euro του 2016 (με τη βοήθεια του Έλληνα συντάκτη, Γιάννη Φιλέρη, που βοήθησε τα αμερικανάκια να βγάλουν τα συμπεράσματά τους»

«Η Εθνική Ελλάδας μετά το 2004 είχε συνηθίσει τους φίλους της σε συχνές παρουσίες στα μεγάλα ραντεβού και μόλις οι Έλληνες είδαν την κλήρωση σε συνδυασμό με τη διεύρυνση των συμμετεχόντων στο Euro σε 24, πίστεψαν πως έχουν ήδη προκριθεί.

Έφυγαν οι έμπειροι παίκτες της ομάδας, όπως ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης και ξαφνικά οι υπόλοιποι που έμειναν ήθελαν να παίξουν πιο επιθετικά! Χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία δεν γινόταν κάτι τέτοιο. Έτσι, λοιπόν, ότι έφτιαξαν Ρεχάγκελ και Σάντος τα γκρέμισαν αυτοί που ήρθαν μετά. Ο Ρανιέρι ειδικά δεν μπορούσε να συνεργαστεί με κανέναν και δεν μπορούσε να μπει στη φιλοσοφία της ομάδας. και όταν ήρθε και ο Μαρκαριάν, άρχισε και ο χλευασμός από τον Τύπο, με αποτέλεσμα να διασπαστεί η ομάδα.

Η Ελλάδα προσπάθησε να πάει κόντρα στη φιλοσοφία και στο βαρετό αλλά αποτελεσματικό ποδόσφαιρο που είχε μάθει να παίζει. Το αποτέλεσμα ήταν μια τραγωδία, η οποία θα πρέπει να λειτουργήσει ως μάθημα για το μέλλον».

Αφού, λοιπόν, μας είπαν βαρετούς οι Αμερικάνοι, αυτό που μένει είναι τα τους διασκεδάσουμε στις μελλοντικές παραστάσεις με πιο επιθετικό παιχνίδι…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα