«Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε πρακτικές, τρόπο σκέψης και νοοτροπία»

Ωρίμασε πλέον ο καιρός για αλλαγή πρακτικών. νοοτροπίας και τρόπου σκέψης. σύμφωνα με όσα είπε ο Κώστας Μπακογιάννης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  τόνισε αρχικά τα εξής: «Οι δεκάδες χιλιάδες Στερεοελλαδίτες έστειλαν ένα μήνυμα αλλαγής. Ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε πρακτικές, τρόπο σκέψης και νοοτροπία. Αυτό το μήνυμα της αλλαγής, το μήνυμα ότι ναι μπορούμε περισσότερα, αξίζουμε περισσότερα, ήταν αυτό που κυριάρχησε στη Στερεά Ελλάδα».

«Να αναδιοργανώσουμε την περιφέρεια».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητές του για τις πρώτες 100 ημέρες, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι στόχος του είναι “να αναδιοργανώσουμε την περιφέρεια”. “Αν δεν αναδιοργανώσουμε την ίδια την περιφέρεια, αν δεν θέσουμε τις βάσεις για μια υγιή διαχείριση, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε όλα όσα επιθυμούμε και ονειρευόμαστε. Τι εννοώ πρακτικά:

Πρώτα απ` όλα χρειαζόμαστε έναν νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας ο οποίος θα πατάξει την γραφειοκρατία και θα βοηθήσει τη σχέση των υπηρεσιών με τον πολίτη.

Δεύτερον, θα πρέπει να κάνουμε έναν προϋπολογισμό εκ του μηδενός, τρίτον πρέπει να δούμε τη συγχώνευση των αναπτυξιακών εταιριών της περιφέρειας και τέταρτον θα πρέπει να δούμε άμεσα το ζήτημα του περιφερειακού ταμείου και της επανίδρυσής του. Όλα αυτά ίσως να ακούγονται ξένα σε πολλούς ανθρώπους γιατί είναι εσωτερική δουλειά. Είναι όμως μια εσωτερική δουλειά που έχει πολύ μεγάλη σημασία για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας και να είμαστε αποδοτικοί”.

«Η Στερεά Ελλάδα έχει πέσει θύμα μίας στατιστικής στρέβλωσης»

Ο κ. Μπακογιάννης εκτιμά ότι “η Στερεά Ελλάδα έχει πέσει θύμα μίας στατιστικής στρέβλωσης. Λόγω της παρουσίας των Οινοφύτων στον χώρο της Περιφέρειας φαινόμαστε πιο πλούσιοι απ’ ότι πραγματικά είμαστε.

Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι ότι από την ΕΕ οι πόροι που κατανέμονται στη Στερεά Ελλάδα είναι περιορισμένοι. Αυτό όμως δεν έχει σχέση με την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι η Εύβοια, που είναι ο μεγαλύτερος νομός, έχει μία ανεργία που ξεπερνά το 33% δηλ. υπερβαίνει τον εθνικό μέσο όρο.

Άρα το ζητούμενο σήμερα ποιο είναι; Το πως θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε περισσότερα κονδύλια για να δημιουργήσουμε αύριο το πρωί δουλειές.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Σημαίνει τη δίκαια οριζόντια συμμετοχή της Στερεάς σ’ όλα τα κοινοτικά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, του λεγόμενου ΣΕΣ, σημαίνει να αξιοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν στις Βρυξέλλες σήμερα, και βεβαίως σημαίνει την καλύτερη δυνατή διαχείριση στις συμπράξεις δημοσίου κι ιδιωτικού τομέα ώστε να μπορέσει ν’ αναπνεύσει η επιχειρηματικότητα, να πάρει μία ανάσα ο ιδιωτικός τομέας”.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα