«Αετονύχης» ασφαλιστής φέρεται να υπεξαίρεσε 1,7 εκατ. ευρώ

Ασφαλιστικός σύμβουλος φέρεται να υπεξαίρεσε από πελάτες της ασφαλιστικής εταιρείας με την οποία συνεργαζόταν το συνολικό ποσό των 1.753.736,31 ευρώ! Εξέδιδε εικονικά αµοιβαία κεφάλαια σε ανυποψίαστους επενδυτές.

Η υπόθεση είναι στο στάδιο έκδοσης βουλεύματος, ενώ ήδη η αρμόδια εισαγγελέας έχει εισηγηθεί την παραπομπή του ασφαλιστικού συμβούλου σε δίκη για κακουργήματα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Kακουργημάτων. Συγκεκριμένα προτείνει να δικαστεί ο κατηγορούμενος για πλαστογραφία, υπεξαίρεση και απιστία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια καθώς και την παραπομπή ενός τραπεζικού υπαλλήλου για άμεση συνέργεια στα αδικήματα που τελέστηκαν πριν την έλευση της οικονομικής κρίσης στην χώρα.

Σύμφωνα με το σε βάρος του κατηγορητήριο, ο ασφαλιστικός σύμβουλος που φέρεται να «τσίμπησε» περισσότερους από 20 πελάτες, έπειθε τα θύματα ότι επέρχεται χρηματιστηριακή κρίση και ότι έπρεπε να εξαγοράσει σταδιακά τα μετοχικού χαρακτήρα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και να τα επενδύσει σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων ομολογιακού χαρακτήρα.

Τους έπειθε έτσι να επενδύσουν σε άλλα αμοιβαία κεφάλαια μέσω τράπεζας που ήταν δήθεν μεσεγγυούχος και θεματοφύλακας της επένδυσης, ενέργεια στην οποία είχε τη συνδρομή του συγκατηγορούμενου του τραπεζικού υπαλλήλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα