Αθωώθηκαν για τις ανομίες των μαθητικών τους χρόνων

Αθωώθηκαν στην ενηλικίωση τους για αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα που κατηγορήθηκαν ότι διέπραξαν κατά την διάρκεια των μαθητικών τους χρόνων.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου της Αθήνας κάθισαν πέντε νεαροί όλοι ηλικίας 24χρονών σήμερα, επειδή μάρτυρες τους αναγνώρισαν ότι συμμετείχαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια των καταλήψεων στα σχολεία τον Νοέμβριο του 2007.
Πιο συγκεκριμένα το επίδικο συμβάν αφορούσε τον εμπρησμό και τις εκτεταμένες φθορές σε σχολικό κτίριο του Περιστερίου από μαθητές και εξωσχολικούς.

Ειδικότερα, το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου του 2007, οι νεαροί φέρονταν να συμμετείχαν σε 15μελή ομάδα νεαρών ατόμων που φορούσαν κουκούλες και κράνη και προκάλεσαν εκρήξεις με αυτοσχέδιες μολότοφ όταν το 7ο και 10ο λύκειο Περιστερίου τελούσε υπό κατάληψη. Μάλιστα τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά από συμπλοκή ανάμεσα σε καταληψίες μαθητές των δύο σχολείων.

Η κατάσταση βρέθηκε εκτός ελέγχου, ενώ όπως διαπίστωσε και η εισαγγελέας της έδρας στην απαλλακτική της πρόταση λόγω αμφιβολιών «στην δικογραφία έγινε από τους αστυνομικούς μια υπερδιόγκωση των φθορών που είχαν προκληθεί στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος, ενώ κανένας από τους μάρτυρες που παρέλασαν στην δίκη δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των κατηγορουμένων κάποιους από τους δράστες των επεισοδίων. Ήταν πολλοί νέοι όλοι και μπορεί να μην αντιλήφθηκαν τις συνέπειες των πράξεων τους, αλλά ουδέποτε παραδέχθηκαν τις κατηγορίες», είπε η εισαγγελέας προτείνοντας να αθωωθούν λόγω αμφιβολιών.

Στο δικαστήριο εκτός από παλιούς συμμαθητές των κατηγορουμένων που ήρθαν και κατέθεσαν, προσήλθαν και καθηγητές που υπηρετούσαν το επίμαχο διάστημα στα δύο Λύκεια, οι οποίοι δεν αναγνώρισαν κανένα από τα παιδιά ως δράστες των επεισοδίων.

Απολογούμενοι όλοι αρνήθηκαν την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι δεν κατάλαβαν πως βρέθηκαν στο εδώλιο ενώ όλοι σήμερα κάνουν δουλειές του ποδαριού για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Ένας μάλιστα από αυτούς αναγκάστηκε να αναμοχλεύσει στην μνήμη του γιατί εκείνο το βράδυ ενώ γιόρταζε με την οικογένεια του τα γενέθλια του βρέθηκε στο προαύλιο του σχολείου «για το κορίτσι του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα