Αλλάζει το παιχνίδι η Δούρου

Για το ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας θα μιλούσε η Ρένα Δούρου, λαγό από το καπέλο όμως έβγαλε. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση της ξεκαθάρισε πως παραιτείται από την θέση του Βουλευτή έτσι ώστε να υπηρετήσει την περιφέρεια. Μάλιστα σημείωσε πως ακόμα και αν δεν εκλεγεί είναι υποχρέωση της να δίνει το παρόν σε κάθε συνεδρίαση αλλά και να επιτελεί το έργο που θα της ανατεθεί. 

Η παραίτηση όμως αυτή όσον και αν η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής επιχείρησε να πείσει ότι αφορά μόνο την ίδια, είναι προάγγελος για τους υποψηφίους στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καταρχήν του κόμματός της.
Θυμίζεται πως είναι αρκετοί οι βουλευτές που πλέον διεκδικούν θέσεις δημάρχων αλλά και περιφερειαρχών.
Ακόμα πιο ενδιαφέρον γίνεται το παιχνίδι όσον αφορά τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων. Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο στον Δήμο Αθηναίων υποψήφιοι είναι τρεις εν ενεργεία βουλευτές. Μένει να φανεί πόσοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό αλλά και πόσο θα αλλάξει η ανθρωπογεωγραφία της Βουλής.

Συνεργάτες πάντως της Ρένας Δούρου σημείωναν πως η παραίτηση είναι ένα μήνυμα πως στόχος της είναι μόνο η νίκη στις εκλογές.
Την κίνηση της χαιρέτισε ο συνυποψήφιος της επικεφαλής της κίνησης «Ανάσα» Αντώνης Γάκης. «Εύχομαι έστω και αργά να ακολουθήσουν και οι άλλοι βουλευτές που θέλουν να είναι Δήμαρχοι ή Περιφερειάρχες. Και εγώ ο ίδιος αν και δεν είμαι παρά ένας απλός εργαζόμενος παραιτήθηκα από κάθε θέση διοίκησης εδώ και 2 μήνες και όχι για επικοινωνιακούς λόγους» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα