Αλλαγή σελίδας στον ΟΠΑΠ

Στην εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου προχώρησε  η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΠΑΠ.

Παρουσία των κ.κ. Marco Sala (CEO του ομίλου Lottomatica), Γ. Μελισσανίδη και Χρήστου Κοπελούζου (εκ των μετόχων της Emma Delta ), και με συμμετοχή ύψους 72,09%  (ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ για Γ.Σ. του οργανισμού) οι μέτοχοι του οργανισμού υπερψήφισαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, του νέου Δ.Σ. τοποθετήθηκε όπως ήταν αναμενόμενο ο 51χρονος Καμίλ Ζίγκλερ, στέλεχος του ομίλου PPF και πρώην επικεφαλής της τσεχικής εταιρείας τυχερών παιχνιδιών Sazka.

Πρώτος αντιπρόεδρος, τοποθετήθηκε ο κ. Σπύρος Φωκάς, εκ των στενών συνεργατών του Δημήτρη Μελισσανίδη (από τους βασικούς μετόχους της Emma Delta), ο οποίος σε μια σύντομη τοποθέτηση έκανε λόγο για μια νέα σελίδα που η διοίκηση προσπαθεί να ανοίξει σε αυτόν τον εξαιρετικό οργανισμό,.

Σημείωσε επίσης πως η νέα διοίκηση ενημερώνεται με ταχείς ρυθμούς για όλα τα θέματα που αφορούν στην στρατηγική και τη λειτουργία της ΟΠΑΠ και εξέφρασε την ελπίδα το management να φανεί αντάξιο των προσδοκιών όλων.

Από την πλευρά του ο νέος επικεφαλής του οργανισμού κ. Zigler, μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης τόνισε πως παραμένει ακόμα σε στάδιο ενημέρωσης σε ό,τι αφορά την λειτουργία του ΟΠΑΠ και επιφυλάχθηκε σε σύντομο όπως ανέφερε χρονικό διάστημα να τοποθετηθεί επί όλων των ζητημάτων που αφορούν το αύριο του οργανισμού.

Τέλος, όπως προέκυψε από την διαδικασία της γενικής συνέλευσης, σήμερα το ποσοστό των ξένων θεσμικών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΠΑΠ ανέρχεται στα επίπεδα του 55%, από το οποίο ποσοστό λίγο πάνω από το 5% έκαστο ελέγχουν τα funds οι: Baupost, Silchester και BlackRok.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα