Αμετάκλητα εκτός σώματος ο δικαστής που βίαζε τον γιο του

Οριστικά και αμετάκλητα εκτός δικαστικού σώματος ο δικαστής που ασελγούσε πάνω στο κορμάκι του πεντάχρονου γιου του. Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισε να τεθεί εκτός δικαστικού σώματος ο 49χρονος, πρώην πρωτοδίκης Διοικητικών Δικαστηρίων, Ε.Π., ο οποίος σύμφωνα με την σε βάρος του δικογραφία υποχρέωνε τον 5χρονο (τότε) γιο του να δέχεται τις σεξουαλικές του επιθυμίες. Ο εν λόγω –τέως πλέον– δικαστικός λειτουργός εξέτισε ποινή κάθειρξης 6 ετών που του είχε επιβληθεί για την ασύλληπτη συμπεριφορά του.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως δικαστικός λειτουργός, τον Φεβρουάριο του 2012, καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε κάθειρξη 6 ετών για «αποπλάνηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος το 10ο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση».
Η υπόθεση έγινε γνωστή, όταν το 2001 η πρώην σύζυγός του κατέθεσε σε βάρος του μήνυση για αποπλάνηση του ανηλίκου παιδιού τους. Ο πρωτοδίκης, σύμφωνα με τη δικογραφία, υποχρέωνε το 5χρόνο, τότε, γιο του, όταν τον φιλοξενούσε σπίτι του (σ.σ. καθώς ήταν χωρισμένος) να του ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες, λέγοντάς του, μεταξύ άλλων, πως αν δεν δεχόταν «δεν θα του έπαιρνε το απόγευμα παγωτό», ενώ τον υποχρέωνε ακόμη και εκβιαστικά (με ξυλοδαρμό, στέρηση φαγητού κ.λπ.), να δέχεται τις σεξουαλικές του επιθυμίες.
Μετά την καταδίκη του άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της εφετειακής απόφασης, αλλά οι αρεοπαγίτες απέρριψαν το αίτημά του, ενώ, στη συνέχεια ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημά του για επανάληψη της ποινικής διαδικασίας.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ, υποστήριξε ότι υπήρξε σκευωρία της πρώην συζύγου του και μητέρας του παιδιού, ενώ ανέφερε ότι ο γιος του αντιμετωπίζει προβλήματα αντιληπτικής ανικανότητας.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας τονίζουν στην απόφαση τους ότι η «τυχόν παραμονή του στην υπηρεσία θα έθιγε σοβαρά το κύρος της Δικαιοσύνης και θα καθιστούσε αδύνατη την άσκηση των δικαστικών του καθηκόντων». Έτσι, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι: «ο Ε.Π. πρέπει να παυθεί οριστικώς», ενώ απέρριψε το αίτημα του να ανασταλεί η διαδικασία ενώπιον του ΣτΕ, μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), στο οποίο έχει προσφύγει.
Σύμφωνα με το ΣτΕ, το ΕΔΔΑ δεν έχει αρμοδιότητα και δεν μπορεί να ακυρώσει ή να αναιρέσει απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα