«Ανακατεύει την τράπουλα για να βγάλει Πρόεδρο»

Με αφορμή το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, οι “Financial Times” φιλοξενούν άρθρο με τίτλο «Ο Σαμαράς ανακατεύει την τράπουλα», σχολιάζοντας έτσι την πρόταση συναίνεσης που απηύθυνε.

Στην αρχή του άρθρου, οι “Financial Times” σημειώνουν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέθεσε την πρόταση αυτή προκειμένου να πείσει βουλευτές της αντιπολίτευσης να υποστηρίξουν την κυβερνητική υποψηφιότητα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια συνεχή προσπάθεια να αποτρέψει τις πρόωρες εκλογές, την εμβάθυνση της ύφεσης και να δαμάσει τους νέους φόβους για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ αναφέρουν ότι ήλθε τη στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για την απόπειρα χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη.

Στη συνέχεια, η οικονομική επιθεώρηση αναφέρεται στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που δεν βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ανόδου στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι το αριστερό κόμμα θέλει να διαπραγματευτεί μια σημαντική διαγραφή του χρέους από τους διεθνείς πιστωτές. Από το άρθρο των “Financial Times” δεν λείπουν και οι αναφορές στις αντιδράσεις των κομμάτων μετά το διάγγελμα του Σαμαρά, σημειώνοντας ότι αρκετοί ανεξάρτητοι και το κεντροαριστερό Ποτάμι υποδέχθηκαν ως θετική την κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού, τονίζοντας ωστόσο ότι «χωρίς τη στήριξη της μετριοπαθούς Δημοκρατικής Αριστεράς θα εξακολουθήσουν να λείπουν αρκετές ψήφοι για την εκλογή του κ. Δήμα».

Τέλος, οι “FT” καταγράφουν και την αρνητική απάντηση του Αλέξη Τσίπρα και τον νέο γύρο κόντρας που ξέσπασε την Κυριακή, με τη σειρά ανακοινώσεων από ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικά στελέχη για την υπόθεση Χαϊκάλη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα