«Η Αριστερά δεν χρειάζεται επαγγελματίες βουλευτές»

Σε τροχιά εθνικών εκλογών έχει μπει η χώρα, σύμφωνα με τον Μανώλη Γλέζο, ο οποίος δήλωσε πως «είμαστε στην κόψη του ξυραφιού».

«Δε μπορεί να πεθαίνουν άνθρωποι από την πείνα και τη φτώχεια και να αυτοκτονούν. Η Ελλάδα υποφέρει» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε πως «έχω γνωρίσει ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους σε μάχες εναντίον του κατεστημένου, εναντίον του κατακτητή. Προσέφεραν τη ζωή τους για ένα ιδανικό». «Τι σχέση έχει αυτή η προσφορά με το βουλευτιλίκι;» διερωτήθηκε ο κ. Γλέζος, υπογραμμίζοντας: «Ο επαγγελματισμός του πολιτικού είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να εξαλειφθεί. Δεν έχει καμία σχέση με την προσφορά».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας Βουδούρη και Παραστατίδη με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς έκανε νέα παρέμβαση στο θέμα των συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ. «Γενικά, δεν προσωποποιώ τα θέματα. Είναι δυνατόν η Αριστερά να συμπεριλάβει ανθρώπους που έχουν μετατρέψει το βουλευτικό αξίωμα σε επάγγελμα; Αυτό δεν αφορά σε συγκεκριμένους αλλά σε όλους», ξεκαθάρισε. «Όλοι σιωπούν για ένα γεγονός», συνέχισε, σημειώνοντας πως «η πρώτη ψηφοφορία έδειξε ότι η κυβέρνηση πήρε 160 έδρες υπέρ. Με ποιον κανόνα τους πήρε; Αυτή η κλοπή είναι ηθική; Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα όπως είναι τώρα. Η δύναμή της είναι 106 βουλευτές. Πώς διοικείται ένα κράτος με μία συγκυβέρνηση 106 βουλευτών;».

«Με 106 βουλευτές έχεις το δικαίωμα να μιλήσεις και να τάζεις υπουργιλίκια;» διερωτήθηκε, εξαπολύοντας επίθεση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. “Άκουσα κι ένα παράδοξο από τον πρωθυπουργό που μιλάει για Συνταγματική Αναθεώρηση. Πρώτα να εφαρμοστεί το Σύνταγμα».

«Υπάρχει διάκριση των εξουσιών;» συνέχισε, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Πώς θα κάνουμε συνταγματική αναθεώρηση όταν δεν εφαρμόζουμε το ίδιο το Σύνταγμα;  Το έχουν καταργήσει κι εμείς ζητούμε σε πρώτη βάση την εφαρμογή του. Ο μόνος τρόπος είναι να καταργηθεί η αναντιστοιχία κυβέρνησης – λαϊκής βούλησης. Δηλαδή, να πάμε σε εκλογές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα