ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: “Η υπόθεση Σ. Αραβία έχει υπογραφή Τσίπρα”

Δεν άφησε αναπάντητες τις απειλές των κ.κ. Κοτζιά και Βούτση ο Ανδρέας Λοβέρδος για τα απόρρητα έγγραφα που κατέθεσε στην Βουλή και αφορούν τους χειρισμούς του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην επίμαχη σύμβαση πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο οποίος κατέθεσε στην Βουλή μια σειρά απόρρητων εγγράφων για την υπόθεση, απέκρουσε τις «προειδοποιήσεις» και υπομνήσεις των κ. Κοτζιά και Βούτση ότι θα είναι υπεύθυνος για την διαρροή τους. Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι τήρησε την διαδικασία που προβλέπει την κατάθεση απόρρητων εγγράφων με ακόμη μεγαλύτερη διαβάθμιση και δεν επιτρέπει «να διαρρεύσει ούτε μισό χαρτί».

«Δεν τα κατέθεσα στα πρακτικά αλλά για να είναι αναγνωστέες από όποιον βουλευτή το επιθυμεί. Ξέρω τους κατεργάρηδες…» είπε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Θέλουν το απόρρητο για να καλύψουν τα ψεύδη και τις πομπές τους».

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ ότι διαρροή ή δημοσίευση επιφέρει ποινή κάθειρξης 10 ετών, ο βουλευτής της  ΔΗΣΥ είπε: «Εγώ δεν απειλούμαι… αλλά απειλείται ο δημοσιογράφος που θα αναζητήσει τα έγγραφα».  Κατήγγειλε δε μεθόδευση για να μη γίνει με τον σωστό τρόπο ο κοινοβουλευτικός έλεγχος του υπουργού και της κυβέρνησης, ενώ ανέφερε πως και η αναβολή της συζήτησης δεν έγινε με τον ορθώς κοινοβουλευτικό τρόπο. «Οι πονηριές δεν θα περάσουν. Οι άνθρωποι δεν έχουν σχέση με την δημοκρατία», είπε.

Σημείωσε δε ότι ο κ. Καμμένος ήταν εκείνος που δημοσιοποίησε την διακρατική συμφωνία, η οποία τώρα εμφανίζεται ως απόρρητη σε όλα τα μέσα. «Τους πειράζει ότι στα χαρτιά υπάρχει η υπογραφή του πρωθυπουργού και του ΥΠΕΞ όχι η ίδια η συμφωνία», σχολίασε αιχμηρά ο κ. Λοβέρδος.

«Την Δευτέρα δεν τελειώνει η υπόθεση…Μετά την διαπόμπευση έλληνα αξιωματικού τα γραφεία μου κάθε μέρα πλημμυρίζονται από έγγραφα και αριθμούς», προειδοποίησε ο κ. Λοβέρδος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ότι είναι ξεκάθαρο πια ότι η Σαουδική Αραβία ζητούσε να αγοράσει μόνο 100.000 βλήματα και διερωτήθηκε πού θα πήγαιναν τα υπόλοιπα 200.000. «Θα τα καρπωνόταν ο μεσάζοντας ή θα πήγαιναν σε κάποια τρίτη χώρα; Είναι θέμα διαφθοράς, ή είναι θέμα Υεμένης;» διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η δουλειά φαίνεται να χάλασε στο θέμα της μεταφοράς των όπλων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην Σαουδική Αραβία και στην ασφάλιση του φορτίου».

Ο Θεοχαρόπουλος

Και μπορεί να φαίνεται πως ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι μόνος του σε αυτή την υπόθεση, καθώς η ΔΗΣΥ δεν έχει πάρει ακόμη θέση, όμως ήδη Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ζήτησε την αποπομπή του Πάνου Καμμένου. Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. υποστήριξε πως είναι έκθετος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και αναρωτήθηκε: «Μέχρι ποιο σημείο θα συνεργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί του, υπάρχει ένα όριο;»

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για τους χειρισμούς του υπουργού στην υπόθεση με τα όπλα στην Σαουδική Αραβία, σημείωσε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν έκανε αυτήν την συμφωνία και η χώρα μας έχασε τόσα χρήματα. «Περιμένω στην επιτροπή εξοπλιστικών τον Πάνο Καμμένο να δώσει απαντήσεις», ανέφερε, ενώ σχολίασε ότι «ο κ. Καμμένος, από μόνος του θέλει μια εξεταστική επιτροπή για αυτά που κάνει. Τα στοιχεία που βγαίνουν μας εκπλήσσουν και εμάς».
Αναφερόμενος στις απειλές του ΥΠΕΞ για 10ετή κάθειρξη σε όποιον δημοσιεύσει τα απόρρητα έγγραφα, τα οποία έχει καταθέσει ο Ανδρέας Λοβέρδος στην Βουλή είπε: «Είναι κινήσεις πανικού, αντί να ασχοληθούν με το πραγματικό ζήτημα. Επειδή δεν μπορούν να απαντήσουν κάνουν κινήσεις αντιπερισπασμού».
Όπως είπε ζήτησε να δει αυτά τα έγγραφα και τον ενημέρωσαν από την Βουλή ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. «Το γραφείο μου ζήτησε αν μπορεί να γίνει ανάγνωση των εγγράφων. Μας είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει», ανέφερε συγκεκριμένα, σχολιάζοντας ότι άλλα απόρρητα έγραφα που έρχονται στην Βουλή μπορούν να έρθουν σε γνώση των βουλευτών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα