Ανεβασμένη δημοσκοπικά η Μέρκελ

Απογειώνονται εκ νέου δημοσκοπικά οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Μέρκελ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του «Forsa». Σε δημοσκοπικό ναδίρ αντίθετα οι κυβερνητικοί της εταίροι, οι Σοσιαλδημοκράτες.

Σύμφωνα με τη νέα εβδομαδιαία δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Forsa» για λογαριασμό των «Stern» και «RTL», Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) κερδίζουν μια μονάδα σε σύγκριση με την τελευταία εβδομάδα και συγκεντρώνουν για πέμπτη φορά εντός του τρέχοντος έτους 42 % στην πρόθεση ψήφου.

Οι συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αντίθετα συνεχίζουν να βρίσκονται σε ιστορικό δημοσκοπικό χαμηλό, λαμβάνοντας, όπως και τις προηγούμενες εβδομάδες, μόλις 23 %. Ισχυρότερο κόμμα της αντιπολίτευσης παραμένει η Αριστερά με 10 %, ενώ μια μονάδα χάνουν οι Πράσινοι υποχωρώντας στο 9%.

Το 16% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψήφιζε κόμματα που δεν εκπροσωπούνται σήμερα στο γερμανικό κοινοβούλιο: 6 % θα επέλεγε το ευρωσκεπτικιστικό Εναλλακτική Επιλογή για τη Γερμανία (AfD), 4 % τους Φιλελεύθερους (FDP) και 6 % δηλώνει ότι θα ψήφιζε λοιπά κόμματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα