Ανησυχεί η Φώφη για την αξιολόγηση

«Η χώρα χρειάζεται μία άλλη κυβέρνηση μία άλλη πολιτική» επεσήμανε από τα Γιάννενα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για έλλειψη σχεδιασμού και επικοινωνιακά κόλπα, ενώ παράλληλα τόνισε την έντονη ανησυχία της για το «κλείσιμο» της δεύτερης αξιολόγησης.
«Η χώρα χρειάζεται μια κοινωνική συμφωνία βασισμένη σε μια νέα σχέση κράτους- κοινωνίας- αγοράς, που θα παρέχει ισχυρά φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις, οι οποίες, με τη σειρά τους, μπορούν να δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας», υποστήριξε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε στα «τρία άλφα» που θα δημιουργήσουν ξανά αξία στη χώρα: Αλληλεγγύη, Ανάπτυξη και Απασχόληση, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.
Επίσης η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στην επιστροφή του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας μεταξύ άλλων:
“Μέσα από αυτή την πορεία, ξανασυναντιόμαστε. Είναι αλήθεια: στη διάρκεια των χρόνων της κρίσης, απομακρυνθήκαμε από τους ανθρώπους που στηρίξαμε και μας στήριξαν. Δεν καταφέραμε να τους πείσουμε για τις προθέσεις μας και τις επιλογές μας. Μπροστά στα αδυσώπητα διλήμματα για τη χώρα, υποχώρησε η ίδια η κοινωνική διάσταση της πολιτικής μας. Εκείνη που μας χαρακτήριζε και μας διαφοροποιούσε επί δεκαετίες από τη συντηρητική παράταξη και τις αντιλαϊκές πολιτικές της. Θέλουμε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που ωφελούν την ανάπτυξη και τελικά τον πολίτη. Χτίζουμε βήμα – βήμα, μέρα με τη μέρα μια σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Εις πείσμα πολλών. Με καθαρό, σύγχρονο, προοδευτικό, ευρωπαϊκό αλλά και αυτόνομο λόγο. Αφήσαμε πίσω μας, κάναμε στην άκρη, τους δειλούς και τους καιροσκόπους που αναζητούν διαρκώς νέο πολιτικό στασίδι στην εκάστοτε εξουσία. Τους αριβίστες και τους καριερίστες τους χαρίζουμε. Αυτοί δεν είναι θύματα, είναι θύτες. Είναι μέρος αυτής της μεγάλης πολιτικής απάτης που έπαιξε με τις ελπίδες και τον πόνο των απλών ανθρώπων. Τους αφήνουμε πίσω. Αυτοί είναι το παρελθόν. Εμείς είμαστε το Αύριο”.
Ο Θεοχαρόπουλος
Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στους Νομούς Καβάλας και Ροδόπης.
Έτσι σήμερα Τρίτη το πρόγραμμα του είχε συνατήσεις με θεσμικούς φορείς της Καβάλας, ενώ αύριο Τετάρτη ο κ. Θεοχαρόπουλος έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο. Αργότερα θα μετάσχει σε σύσκεψη με γεωργικούς και κτηνοτροφικούς φορείς του νομού Ροδόπης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, ενώ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και θα λάβει μέρος σε εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με θέμα την ανάπτυξη και την αγροτική πολιτική στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Κομοτηνής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα