Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις στο Δημόσιο

ΓΙΑ «ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ» ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ

Την εκτίμησή του ότι το Δημόσιο πρέπει να γίνει πιο λειτουργικό για τις ανάγκες των πολιτών και αυτό το πράγμα πρέπει να αποτυπωθεί και στην πολιτική προσλήψεων, εξέφρασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Αυτή η αποστροφή του λόγου του υπουργού κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNN Greece, μαζί με την κατηγορηματική του δήλωση ότι αποκλείεται κάθε ενδεχόμενο απολύσεων, μοιάζουν να ανοίγουν τον δρόμο για προσλήψεις στο Δημόσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό ακόμη και εκπρόσωποι των δανειστών αναγνωρίζουν ότι ο ελληνικός δημόσιος τομέας «πάσχει» πλέον από υποστελέχωση, καθώς η μείωση κατά 35% που έχει υποστεί το προσωπικό τα τελευταία χρόνια έχουν φέρει το Δημόσιο στα όρια της λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα ο κ. Βερναρδάκης έκανε λόγο για «συντεταγμένο πρόγραμμα προσλήψεων στο Δημόσιο», ενώ αναφερόμενος στο επερχόμενο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση ο αρμόδιος υπουργός οριοθέτησε τον στόχο της κυβέρνησης στη βελτίωση οι κρατικών δομών και όχι στις απολύσεις υπαλλήλων.

Ο κ. Βερναρδάκης επεσήμανε, τέλος, ότι η κυβέρνηση προχωρά σε ριζική αλλαγή της οπτικής για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία το πρώτο ηλεκτρονικό ΚΕΠ, γεγονός που θα παρέχει στους πολίτες την ευχέρεια να συναλλάσσονται με το Δημόσιο μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα