Συνέδριο για την ελληνική οικονομία

Για 26η συνεχή χρονιά διοργανώνει φέτος το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο το ετήσιο συνέδριο “Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας”, με θέμα “Επενδύσεις και Ανάπτυξη: Διαμορφώνοντας ένα Εθνικό Σχέδιο”.

Το δίημερο event θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental στις 30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου και κατά τη διάρκειά του θα συζητήσουν για τα καυτά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής, διπλωματικής, επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας.

Ειδικότερα, η “Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας” φιλοξενεί φέτος τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και τους εκπροσώπους των “θεσμών” Rasmus Ruffer και Declan Costello. Στο συνέδριο θα παραστούν και καταθέσουν τις απόψεις τους ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά κ.ά.

 

Επίσης στο συνέδριο θα παρευρεθούν και συμμετέχουν των εργασιών τους εκπρόσωποι σημαντικών διεθνών funds όπως οι Paul Kazarian (Japonica), John Stamler (Blackrock), Aziz Francis (Spinnaker), Kostas Karagiannis (Apollo), Chris Papachristoforou (Invel), καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι διεθνών χρηματοδοτικών φορέων όπως η EBRD και EIF.

Το ετήσιο συνέδριο το οποίο πραγματοποιείται για 26η συνεχή χρονιά έχει φιλοξενήσει στο βήμα του, τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας, τους Αρχηγούς Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αρχηγούς κομμάτων, τους Υπουργούς Οικονομικών και υψηλόβαθμους εκπροσώπους υπουργείων, διοικητές τραπεζών και οργανισμών, πρέσβεις και δημοσιογράφους τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, στο συνέδριο θα ακουστούν απόψεις και θα συζητηθούν θέματα όπως είναι:

* Το ελληνικό χρέος, αξιολόγηση, βιωσιμότητα και τρόποι αντιμετώπισής του

* Τα μνημόνια και η συμβολή τους στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης

* Η αναπτυξιακή πολιτική

* Επενδύσεις και τρόποι προσέλκυσης

* Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η επίδρασή τους στην καθημερινότητα των πολιτών

* Το νέο χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό πλαίσιο

* Σύγχρονοι τρόποι χρηματοδότησης επιχειρήσεων

* Οι διεθνείς τάσεις της οικονομίας

* Η ενίσχυση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδος στο πλαίσιο των διεθνών εξελίξεων

Επίσης, το φετινό συνέδριο αναμένεται να προσελκύσει τα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας λόγω της οργανωμένης συμμετοχής δημοσιογράφων από ΜΜΕ της Ευρώπης και της Αμερικής, οι οποίοι πέραν του συντονισμού ομιλιών και συζητήσεων στο συνέδριο, θα πάρουν συνεντεύξεις και θα συνομιλήσουν με πολιτικούς και επιχειρηματίες και οι οποίες θα δημοσιευτούν σε αμερικανικά ΜΜΕ (The Financial Times, Reuters, Forbes, BBC, Bloomberg, The Wall Street Journal, CNBC κ.ά).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα