Ανοίγει πανιά από το Κατράκειο της Νίκαιας η “Λυσιστράτη” με Φιλιππίδη και Μπέζο

Από το Κατράκειο της Νίκαιας την Πέμπτη το βράδυ ξεκινάει την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα η “Λυσιστράτη” με τον Πέτρο Φιλιππίδη στον ομώνυμο ρόλο και τον Γιάννη Μπέζο να υπογράφει την σκηνοθεσία και να κρατά το ρόλο του Πρόβολου.

Η φιλόδοξη παράσταση των δύο αγαπημένων ηθοποιών είναι προγραμματισμένη να ανεβεί σε σαράντα πόλεις σε όλη την Ελλάδα και θα παιχθεί σε όλα τα αρχαία θέατρα της χώρας (πλην Επιδαύρου) και θα ολοκληρώσει την περιοδεία της στις 12 Σεπτεμβρίου στη Θήβα.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, λοιπόν,  θα ζωντανέψει ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της παγκόσμιας κωμωδίας, τη «Λυσιστράτη», έργο παιγμένο το 411 π.Χ. στα Λήναια, μια από τις γιορτές προς τιμήν του Διονύσου. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ναταλία Τσαλίκη θα αναμετρηθούν, με το πρώτο και ίσως καλύτερο ζευγάρι που γέννησε η κωμική ψυχή ποτέ (Κινήσιας-Μυρρίνη), που στάθηκε προπομπός και σημείο αναφοράς για τη μετέπειτα δημιουργία όλων των κωμωδιογράφων μέχρι τις μέρες μας. Ο Γιάννης Μπέζος στο ρόλο του Πρόβουλου, μιας προσωπικότητας της ήδη παρηκμασμένης Αθήνας της εποχής, προσωπικότητα που δυστυχώς παραμένει αναγνωρίσιμη, αναλαμβάνει και τη σκηνοθεσία της παράστασης που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα. Η μουσική (Κωστής Μαραβέγιας) και η χορογραφία-κίνηση (Ελπίδα Νίνου), αναπόσπαστα κομμάτια της σκηνικής πραγμάτωσης της Αττικής κωμωδίας, αποτελούν δύο ισχυρότατους πυλώνες της παράστασης.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:

Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης

Σκηνοθεσία – Απόδοση: Γιάννης Μπέζος

Στίχοι: Πέτρος Φιλιππίδης

Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας

Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς

Κοστούμια:  Παναγιώτα Κοκορού

Χορογραφίες – Κινησιολογία: Ελπίδα Νίνου

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς

Βοηθός χορογράφος: Ζωή Πολυχρονιάδη

Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης (Λυσιστράτη), Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Κινησίας), Ναταλία Τσαλίκη (Μυρρίνη) και ο Γιάννης Μπέζος (Πρόβουλος), Δανάη Μπάρκα, Ελευθερία Μπενοβία, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Κατερίνα Μισιχρόνη, Δάφνη Δαυίδ, Ντένια Στασινοπούλου, Χριστίνα Σπατιώτη, Γιώργος Γιαννακάκος, Παναγιώτης Κατσώλης, Στέλιος Ιακωβίδης, Θάνος Κοντογιώργης, Γιώργος Κατσής, Σταύρος Μαρκάλας, Γιάννης Ζαράγκαλης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα