Αντί του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Τελικά ναι. Αρκεί ένας Αλέξης για να φέρει την νίκη. Το εκλογικό αποτέλεσμα απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο στο ερώτημα που έθεσε η «Α» στην έντυπη έκδοση του Σαββατοκύριακου. Ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε στην πράξη πως είναι το ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ και πως το κόμμα εξαρτάται με απόλυτο τρόπο από τον ίδιο.

Μπορεί ο άλλοτε συνεργάτης του Γαβριήλ Σακελλαρίδης να δήλωσε πως το κόμμα δεν μπορεί να γίνει προσωποπαγές όμως οι εξελίξεις προσπέρασαν τον πρώην υπουργό.

Η επικοινωνιακή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε σχεδόν αποκλειστικά στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα και κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο επιτρέποντας στον εκ νέου πρωθυπουργό να κάνει λόγο για θρίαμβο. Και πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η άνετα επικράτησή του μετά την υπογραφή του σκληρότερου όλων των μνημονίων και με το κόμμα του να έχει διασπαστεί έναν μόλις μήνα πριν τις κάλπες.

Η εικόνα του καλού παιδιού, αποδείχθηκε πως «πουλάει» για αυτό και οι εμφανίσεις του Αλέξη Τσίπρα έγιναν σχεδόν όλες την τελευταία εβδομάδα ώστε να ενισχύσει την συσπείρωση και να επηρεάσει τους αναποφάσιστους. Το πείραμα πέτυχε και ο πλέον πρωθυπουργός διαμηνύει πως δεν θα σηκώνει μύγα στο σπαθί του και πως όποιος έχει στόχο να παίξει προσωπικά παιχνίδια δεν έχει καμία θέση στο κόμμα.

Εκτός όμως των εσωκομματικών, ο Αλέξης Τσίπρας ακύρωσε και τον κανόνα που ήθελε το μνημόνιο να «τρώει» τους πρωθυπουργούς. Ενώ οι Γ. Παπανδρέου, Ευαγ. Βενιζέλος, Φ. Κουβέλης, Γ. Καρατζαφέρης και Αντ. Σαμαράς πλήρωσαν ακριβά την πολιτική ευθύνη των μνημονίων, ο πρωθυπουργός κατάφερε να επανεκλεγεί και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

 

Διαβάστε σχετικά

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα