Ένας Αλέξης δεν φέρνει τη νίκη

Λίγο πριν από τις κάλπες και εξετάζοντας όλη τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μόνο ένα ασφαλές συμπέρασμα: ανυπαρξία επιχειρημάτων και όλο το βάρος έπεσε πάνω στον Αλέξη Τσίπρα. Ακόμα και οι αφίσες του κόμματος άλλαξαν λογική, προβάλλουν μόνο τον πρώην πρωθυπουργό και μάλιστα σε μια φωτογραφία η οποία προκαλεί ειρωνικά χαμόγελα. Εκείνο που μένει να αποδειχθεί είναι αν ένας κούκος φέρνει την άνοιξη ή εναλλακτικά ένας Αλέξης τη νίκη.

Του Θεοδόση Παπανδρέου

«Θέλουν να το φάνε το παλικαράκι. Αυτός πρέπει να πληρώσει όλα τα λάθη που έχουν γίνει; Ναι, δεν έκανε όσα υποσχέθηκε και έκανε και αυτός λάθη, αλλά είναι μόλις σαράντα χρονών παιδί. Εγώ αυτόν θα ψηφίσω». Το σύνδρομο της Ελληνίδας μάνας, αυτής που τρέχει ξοπίσω σου με μια ζακέτα, φαίνεται πως έχει εξελιχθεί και πλέον αγγίζει και την πολιτική.

Κάτι το παιδικό χαμόγελο του Αλέξη Τσίπρα, κάτι το νεαρό της ηλικίας του, το θαύμα έγινε. Τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων. Την Κυριακή θα φανεί αν αυτό θα επεκταθεί και στο αποτέλεσμα της κάλπης.

Μόνο που ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ένας 40άρης που έκανε ένα λάθος. Ναι, είναι ένας νέος που εύστοχα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε πως ξόδεψε 90 δισ. ευρώ για να αποκτήσει εμπειρία. Με τη διαφορά όμως ότι τα χρήματα αυτά δεν ήταν δικά του αλλά της χώρας, δηλαδή όλων μας.

Στην Κουμουνδούρου έχουν επενδύσει τα πάντα στις γυναίκες όλων των ηλικιών. Στις νεότερες που βλέπουν με πιο θετικό μάτι έναν γοητευτικό άνδρα, και τις μεγαλύτερες που θα τον αντιμετωπίσουν με μητρικό ένστικτο. Άλλωστε ποια μάνα θέλει το παιδί της να καταστραφεί στα 40 του;

Το παιχνίδι με τις γυναίκες δεν είναι νέο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακριβώς το ίδιο είχε παιχτεί σε μεγάλο βαθμό όταν ο άσημος Αλέξης διεκδικούσε τον δήμο Αθηναίων. Πολύ νεότερος, εναλλακτικός, με ιδιαίτερο στυλ, ένα δερμάτινο μπουφάν και δεκάδες κοπέλες να τρέχουν από πίσω του δίνοντας το “παρών” σε κάθε εκδήλωση.

Τα χρόνια έχουν περάσει, εκείνος έχει ωριμάσει, όμως κάποια πράγματα φαίνεται πως μένουν τα ίδια. Τουλάχιστον στο μυαλό των επικοινωνιολόγων.

Άλλωστε, και πρακτικά είναι το συγκριτικό του πλεονέκτημα: ποια άραγε θα αντιμετώπιζε ως μητέρα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ή τον πιο απόμακρο Σταύρο Θεοδωράκη; Η δε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχασε ευθύς εξαρχής το παιχνίδι λόγω… φύλου! Είναι γυναίκα και μπορεί από μόνη της.

Ακόμα και σε σύγκριση με τον Αντώνη Σαμαρά, όταν ο πρώην πρωθυπουργός είχε ρήξη αμφιβληστροειδούς και κυκλοφορούσε… μονόφθαλμος, έγινε αποδέκτης ειρωνικών σχολίων. Όταν όμως ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε με έρπη, τότε πολλοί μοιράστηκαν τον πόνο του και έδειξαν συμπαράσταση στο πρόσωπό του σχολιάζοντας το πόσο έχει πιεστεί με τις διαπραγματεύσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμφιβόλως είναι το ισχυρό χαρτί ενός κόμματος που μεταλλάσσεται και αναζητά νέα περπατησιά σε ένα πολιτικό σκηνικό που περισσότερο μοιάζει με κινούμενη άμμο. Αν το προφίλ του είναι αρκετό για να του εξασφαλίσει μια νέα νίκη θα το αποφασίσουν οι ψηφοφόροι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα