«Υπογράψαμε μνημόνιο, αλλά δεν γίναμε μνημονιακοί…»

Φορολογική ασυλία σε όσους επιστρέψουν τα χρήματά τους και τα επενδύσουν σε επιχειρήσεις, αρκεί να είναι νόμιμα, υποσχέθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ρ/σ Real fm.

«Εμείς προτείνουμε ασυλία. Δηλαδή, όποιος φέρει τα 160 δισ. πίσω και τα επενδύσει σε επιχειρήσεις που θα προσλάβουν κόσμο, αποδεδειγμένα, δεν θα έχει να δικαιολογήσει από τα χρήματα αυτά, όταν βέβαια είναι νόμιμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Προσέθεσε δε πως «μιλάω για φορολογική ασυλία και βέβαια να μην είναι προϊόντα ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Γιατί κάποιοι τα έβγαλαν νόμιμα, με νόμιμο μανδύα, αλλά όχι ηθικά».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος είπε ότι θα αντιμετωπιστεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και η βαριά φορολογία στις επιχειρήσεις. «Για μας και στην παιδεία το θέμα του ΦΠΑ στα φροντιστήρια και στα σχολεία και στην ιδιωτική οικονομία το θέμα της βαριάς φορολογίας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι “αγκάθια” που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε. Εμείς, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, θα είμαστε η εγγύηση ακριβώς στο να μπορέσει να στραφεί η κυβέρνηση και προς την ιδιωτική οικονομία, αλλά και παράλληλα να δώσει τη δυνατότητα στην ανάπτυξη και ανάπτυξη με 29% φόρο στις επιχειρήσεις, όταν η Βουλγαρία, τα Σκόπια, η Αλβανία και η Τουρκία έχουν γύρω στο 10% δεν θα υπάρξει».

Στο ερώτημα πως αισθάνονται στους Ανεξάρτητους Έλληνες από τη στιγμή που χρειάστηκε να ψηφίσουν ένα νέο μνημόνιο κι ενώ έλεγαν ότι είναι αντιμνημονιακοί ο πρόεδρος του κόμματος απάντησε: «Δεν γίναμε ποτέ μνημονιακοί. Μνημονιακός σημαίνει να λες αυτό που λένε κάποιοι υπουργοί της Ν.Δ. “δεν θέλω να τους απολύσει ο Τόμσεν, θέλω να τους απολύσω εγώ ο ίδιος”. Μνημονιακός σημαίνει αυτό που έλεγε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ότι είναι ευλογία το μνημόνιο. Για μας δεν είναι ούτε ευλογία θέλουμε να εφαρμόζουμε μέτρα τέτοια εναντίον ενός λαού που έχει επί πέντε χρόνια παιδευτεί άσχημα. Μνημόνιο σημαίνει πολιτική της λιτότητας, μνημόνιο σημαίνει δόση κάθε τρεις μήνες, μνημόνιο σημαίνει το αγγλικό δίκαιο και οι κατασχέσεις σπιτιών. Αυτά τα αποφύγαμε. Αποφύγαμε ουσιαστικά να υπογράψουμε ένα τρίτο μνημόνιο που θα έμοιαζε με το δεύτερο και το πρώτο ιδιαίτερα στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, αλλά και στο προσωρινό του πράγματος».

Ο τέως υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε επίσης ότι υπήρχε σχέδιο εξόδου της χώρας από την ΕΕ καθώς να χρεωθεί αυτό σε εκείνον και τον Αλέξη Τσίπρα. «Εκείνο το βράδυ έλαβα μία μεγάλη απόφαση. Έπρεπε ή να πυροβολήσω τα πόδια μου ή να πυροβολήσω τη συνείδησή μου ή να πυροβολήσω το κόμμα μου, ή από την άλλη πλευρά να πυροβολήσω την Ελλάδα. Την ώρα που ο Σόιμπλε μας έφερε τη λύση έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση που σήμαινε και το γνώριζα καλά αυτό προσωπικά, αλλά δεν μπορούσα να το εξηγήσω στον κόσμο εκείνη την ώρα, 3 εκατ. μετανάστες στην Ελλάδα, γιατί αυτό θα συνέβαινε με 40 δισ. ανθρωπιστική βοήθεια. Την ώρα που γνώριζα ότι την επόμενη ημέρα έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμαινε κλείσιμο των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και απόλυση 4 εκατ. ιδιωτικών υπαλλήλων που θα έβγαιναν εναντίον των 6 εκατ. ήδη απολυμένων και ανέργων Ελλήνων θα έπρεπε να πάρω μία απόφαση που θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να την εξηγήσω στους Έλληνες ψηφοφόρους μου. Άνθρωποι που εκείνο το βράδυ έφυγαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όπως έφυγαν και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία αυτή τη σημασία έχει ακριβώς. Να έρθουν στη θέση τη δική μου εκείνη τη νύχτα και να μου πουν τι θα έκαναν. Εάν είχαν να επιλέξουν μεταξύ στο να πυροβολήσουν την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας ή να παλέψουν με τη συνείδησή τους. Και η απόφαση ενός πολιτικού σε μια τέτοια στιγμή μετά από αρκετά χρόνια λαϊκής εντολής, πιστεύω ότι είναι η απόφαση της ευθύνης. Δεν είχαμε το ίδιο δίλημμα που είχε ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου. Για μας το σχέδιο ήταν προετοιμασμένο και το σχέδιο θα οδηγούσε στο να μας “κρεμάσουν” στην πλατεία Συντάγματος και τον Τσίπρα και εμένα, να επανέλθουν αυτοί, σε μία χώρα η οποία θα έπαιρνε ανθρωπιστική βοήθεια έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση με φαλιρισμένες επιχειρήσεις και όνειρα για τις επόμενες γενιές».

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Καμμένος σημείωσε χαρακτηριστικά: «μεσαίος χώρος με Γεωργιάδη, Βορίδη και Πλεύρη δεν υπάρχει» και έκανε λόγο για αυτούς οι οποίοι εξύβριζαν τον ίδιο τον Καραμανλή, αυτούς οι οποίοι έβριζαν τον ίδιο τον Μεϊμαράκη τον οποίο αποκαλούσαν “μπροστάντζα” μέσα στη Βουλή και γελούσαν και αυτούς, οι οποίοι στήριξαν τον Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφορικά με τον πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ-ΑΝΕΛ μετά τις εκλογές, σημείωσε: «Βγήκε ο αρχηγός της ΝΔ να υποστηρίξει τον Παπανδρέου σε συνέχεια της πολιτικής Σαμαρά. Αυτό έρχεται, σε δύο μέρες με την απόφαση του Αρείου Πάγου να διώξει τον Γεωργίου, να δείξει ότι η ΝΔ -δυστυχώς- του Μεϊμαράκη συνεχίζει το έγκλημα του Σαμαρά. Δηλαδή, να επιτίθεται κατά της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή και να υπερασπίζεται τον Γιώργο Παπανδρέου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα