Αντιφασιστική εκδήλωση στη Σχολή Ευελπίδων

Υπό την πολιτική εποπτεία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Τόσκα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00 στο Αμφιθέατρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), εκδήλωση με θέμα «Ποτέ πια χούντα! – Ποτέ πια φασισμός!».

Η εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται με αφορμή την 48η επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας των στις 21 Απριλίου 1967, έχει χαρακτήρα ιστορικού και πολιτικού σεμιναρίου με αποδέκτες τους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών. Έχουν δε κληθεί να την παρακολουθήσουν όλες οι τάξεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της Σχολής Ικάρων.

Οι τρεις κύριοι ομιλητές είναι ο Μάκης Μπαλαούρας (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος (αντιστράτηγος ε.α. – επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού) και η Χριστίνα Μουστακλή, σύζυγος του άγρια βασανισμένου στο ΕΑΤ-ΕΣΑ Ταγματάρχη Σπύρου Μουστακλή, που είναι άνθρωποι που έχουν βιώσει άμεσα τις συνέπειες της αντιδικτατορικής δράσης των ίδιων ή μελών της οικογένειάς τους.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και μέλος του δ.σ. της ΕΣΗΕΑ, Νανά Νταουντάκη, το δε πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
# Χαιρετισμός του ΥΦΕΘΑ, Νίκου Τόσκα.
# Προβολή βιντεοσκοπημένου αρχειακού υλικού από την επταετή δικτατορία (1967-1974)
# Ομιλία Μάκη Μπαλαούρα με θέμα «Οι δικτατορίες φέρνουν διχασμούς και συμφορές».
# Ομιλία Δημήτρη Αλευρομάγειρου με θέμα «Η αντιδικτατορική πάλη μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις».
# Ομιλία Χριστίνας Μουστακλή, βασισμένη στις εμπειρίες της ζωής της με τον σύζυγό της.

Θα ακολουθήσει υποβολή ερωτήσεων από τους σπουδαστές προς τους ομιλητές και συζήτηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα