Απίστευτη καταγγελία Νεφελούδη για επιχείρηση – γαλέρα στην κεντρική Ελλάδα

Σε σοβαρή καταγγελία για επιχείρηση στον πρωτογενή τομέα που δραστηριοποιείται στην κεντρική Ελλάδα, προχώρησε ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm». Οπως είπε, η εργοδοσία κλείδωσε τους 300 εργαζόμενους σε έναν χώρο και τους υποχρέωσε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με πολύ χαμηλές αποδοχές και ότι δεν θα συμμετάσχουν σε καμία κινητοποίηση και απεργία.

Ο κ. Νεφελούδης υπογράμμισε ότι το υπουργείο στο προσεχές διάστημα θα κάνει και επίσημα ανακοινώσεις για τη συγκεκριμένη επιχείρηση και τόνισε πως η κυβέρνηση διαθέτει δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, από διοικητικά πρόστιμα έως και προσφυγή στη Δικαιοσύνη μέσω ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας).

Ο γγ του υπουργείου Εργασίας απηύθυνε έκκληση στη Δικαιοσύνη να κινείται με ταχύτερους ρυθμούς σε εργασιακά θέματα.
Σχετικά με τα εργασιακά και τη διαπραγμάτευση, ο κ. Νεφελούδης υπογράμμισε: «Η επαναφορά ξανά και ξανά των ομαδικών απολύσεων και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων δεν ωφελεί. Εμείς επιμένουμε, πέρα από το γεγονός ότι έχει σχέση με την ιδεολογία μας, μας αναγκάζει η ίδια η ζωή να επιμένουμε, στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων». Επιπλέον αναφέρθηκε και σε επιχείρηση, που -όπως είπε- παρανόμως πληρώνει τους εργαζόμενους με κουπόνια.

«Η κατάσταση της εργασιακής ζούγκλας είχε διαμορφωθεί από το 2000, όταν είχε εισβάλει στη ζωή μας ο όρος απασχολησιμότητα, αλλά εντάθηκε με την κρίση», υπογράμμισε.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι εκβιασμούς υφίστανται οι εργαζόμενοι για ατομικές συμβάσεις» υπογράμμισε ο γγ και τόνισε ότι η εισφοροδιαφυγή αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή για τα ταμεία. «Θέλουμε να παρεμβαίνουμε και προληπτικά και κατασταλτικά στις επιχειρήσεις […] Πλέον υπάρχει νομοθετική υποχρέωση του εργοδότη να στέλνει τις συμβάσεις ηλεκτρονικά στο ΣΕΠΕ. Εμείς έχουμε τον μηχανισμό να ελέγχουμε».

(ΠΗΓΗ: presspublica.gr)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα