Απεργιακό μπλακ-άουτ την Τετάρτη

Παραλύει την Τετάρτη, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, εξαιτίας της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στις 11:00 το πρωί είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ραντεβού του ΠΑΜΕ έχει οριστεί για τις 10:30 στην Ομόνοια.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τις ΔΕΚΟ, τα Ταμεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι γιατροί. Τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν επίσης ανακοινώσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας καθώς και η Ομοσπονδία Τριτέκνων.

Λόγω της απεργίας τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Μετ΄ εμποδίων θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλο το 24ωρο τα τρένα του ΟΣΕ, ο Προαστιακός και τα τρόλεϊ, ενώ τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Κανονικά θα κινηθούν Ηλεκτρικός, Τραμ και Μετρό (με εξαίρεση το τμήμα Δ. Πλακεντίας – αεροδρόμιο).

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 15:00 το απόγευμα έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Επιπλέον, η ΠΝΟ έχει ανακοινώσει πως θα κρατήσει τα πλοία «δεμένα» στα λιμάνια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα