Απολογισμός και ανασύνταξη δυνάμεων

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη, που ο Ολυμπιακός βρίσκεται στριμωγμένος στο… καναβάτσο, όντας 5 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ, στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Είναι η πρώτη φορά, που η παρούσα ιδιοκτησία των «ερυθρόλευκων» καλείται να διαχειριστεί μία τόσο σημαντική κρίση. Η πρώτη αντίδραση του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν να δώσει συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και στον Άγγελο Αναστασιάδη για τη σπουδαία νίκη τους στο «Καραϊσκάκης». Το γεγονός αυτό εκλήφθηκε ως έκφραση μεγαλοσύνης και ψυχραιμίας από τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, ο οποίος, προχωρώντας στο επόμενο βήμα του, ενημέρωσε τους συνεργάτες του για τη διεξαγωγή σύντομα ευρείας σύσκεψης κορυφής, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση, να εντοπιστούν οι λόγοι που η ομάδα δεν πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα, και να ληφθούν αποφάσεις για τις ενέργειες που θα γίνουν, ούτως ώστε να αναστραφεί το κλίμα και να καλυφθεί η διαφορά των πέντε βαθμών από τον πρωτοπόρο «Δικέφαλο του Βορρά».

Προς το παρόν, πάντως, η διοίκηση συνιστά ψυχραιμία σε όλους τους τομείς. Στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι η σταθερότητα που θα επιδείξει η ομάδα στο επόμενο διάστημα, και μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, θα αποτελέσει το βασικό συστατικό για μία ακόμη πετυχημένη σεζόν. Θεωρούν δεδομένο ότι στην πορεία ο ΠΑΟΚ θα έχει σημαντικές απώλειες, τόσο στην έδρα του, όπου ήδη έχει απολέσει πέντε βαθμούς, όσο και μακριά από την Τούμπα.

Το πλέον σημαντικό επιχείρημα που επιστρατεύουν οι «ερυθρόλευκοι», προκειμένου να στηρίξουν τη στάση τους, είναι ότι ο Ολυμπιακός σαν ομάδα και οι παίκτες του έχουν μάθει να αγωνίζονται για τον τίτλο και να παρουσιάζονται σταθεροί σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στηρίζεται σε αναλαμπές.

Σε επίπεδο μεταγραφών, οι αποφάσεις είχαν ληφθεί και ήταν ανεξάρτητες με το αποτέλεσμα του ντέρμπι με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν για τρεις παίκτες (στόπερ, αριστερό χαφ και επιθετικό), ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και η προσθήκη του Μεξικανού επιθετικού, Άλαν Πουλίδο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα