Απόλυτη κυρίαρχος στη Γαλλία η Παρί

Που είναι οι εποχές που στη Γαλλία άλλαζε κάθε χρόνο ο πρωταθλητής, που στο Κύπελλο γίνονταν σούπερ εκπλήξεις. Πλέον στη συγκεκριμένη χώρα υπάρχει ένας απόλυτος κυρίαρχος, η Παρί Σεν Ζερμέν!

Η ομάδα του Παρισιού νίκησε στον τελικό τη Μαρσέιγ με 4-2, επιβεβαίωσε τον τίτλο του απόλυτου φαβορί, πήρε το νταμπλ κι έτσι ο Ζλάταν Ιμπρήμοβιτς αποχαιρέτισε την «πόλη του φωτός» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μπορεί στο Champions League ο Σουηδός ποδοσφαιριστής να έχει πάντα το ρόλο το δεύτερο, αλλά στις εγχώριες διοργανώσεις η παρουσία του, αλλά κι αυτή των συμπαικτών του, μετέτρεψαν την Παρί Σεν Ζερμέν στο μεγάλο αφεντικό. Ο Σλάταν φεύγει από την ομάδα με 156 γκολ σε 180 αγώνες όλων των διοργανώσεων (κυρίως των εγχώριων).

Η Μαρσέιγ ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Θεωρητικά ο τελικός ήταν ντέρμπι, αλλά η κακή φετινή ομάδα της Μασσαλίας δεν μπορούσε να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Πήρε λίγο θάρρος όταν ισοφάρισε ο Φλοριάν στο 12’ το γκολ του Ματουϊντί στο 3’, αλλά όταν στο δεύτερο ημίχρονο ο Ζλάταν έκανε το 2-1 στο 47’, η Μαρσέιγ δεν μπορούσε πάλι να αντιδράσει. Έκανε το 3-1 ο Καβάνι στο 57’, το 4-1 πάλι ο Ιμπραήμοβιτς στο 82’ και απλά μείωσε στο τελικό 4-2 ο Μπατσουαΐ στο 87’.

Η Παρί έφτασε τα τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα και τα δύο σερί νταμπλ. Ο Ιμπραήμοβιτς στα τέσσερα χρόνια στο Παρίσι δεν έχασε ούτε ένα πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στην καριέρα του έχει κατακτήσει 13!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα