Αρχή από την Ζάκυνθο

Με την επίσκεψή του στη Ζάκυνθο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά και πάλι τις περιοδείες του στην περιφέρεια και την επιχείρηση ανοίγματος στην κοινωνία. Είναι, σύμφωνα με συνεργάτη του προέδρου της Ν.Δ., το «κλειδί» προκειμένου οι πολίτες να εμπιστευτούν ξανά το κόμμα, κάτι πάντως όχι πολύ εύκολο, όπως φάνηκε κατά τις εκλογικές διαδικασίες από το 2009 έως και σήμερα.
Οι ψηφοφόροι που βρίσκονται στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέρχονται από τρεις «δεξαμενές»: είναι αυτοί που απείχαν στην τελευταία εκλογική διαδικασία και δεν προσήλθαν καθόλου στις κάλπες, όσοι δεν έχουν ψηφίσει ποτέ τους τη Ν.Δ. επιλέγοντας σταθερά άλλες δυνάμεις κυρίως από τον χώρο του κέντρου, καθώς και οι πρώην νεοδημοκράτες που στις προηγούμενες εκλογές επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, πιστεύοντας ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί.
«Όσο περισσότερο απαξιώνεται η σημερινή κυβέρνηση από την πλειονότητα των πολιτών, τόσο περισσότερο η κοινωνία αναζητά μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση», υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει διαμηνύσει ότι η διεύρυνση της Ν.Δ μπορεί να γίνει μόνο με όρους κοινωνίας και όχι μέσω φθαρμένων πολιτικών προσώπων – μεταγραφές από άλλα κόμματα. Άλλωστε, εκτιμά, η Ν.Δ. είναι ένα λαϊκό κόμμα που πρέπει να αποτυπώνει το αίτημα για μεταρρυθμίσεις που θα δίνουν ευκαιρίες σε όλους και όχι ένα κλειστό σύστημα που θα ικανοποιεί τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα στο καλοκαίρι επιχείρησε διάλογο με την κοινωνία, δια της δημόσιας διαβούλευσης για το γαλάζιο κυβερνητικό πρόγραμμα, αναζητώντας την αυξημένη συμμετοχή του λαϊκού παράγοντα στα κομματικά πράγματα.
Θετικό αφήγημα
Αυτό θα είναι το μήνυμα της «επανεκκίνησης» που θα σημάνει στις επαφές του με τους πολίτες ο κ. Μητσοτάκης και θα τονίσει με έμφαση και στη Θεσσαλονίκη σε τρεις περίπου εβδομάδες. Ενόψει ΔΕΘ μάλιστα, από τα επόμενα 24ωρα θα ξεκινήσει επαφές με κοινωνικούς φορείς προκειμένου να καταγράψει τις απόψεις τους και ενδεχομένως να συμπεριλάβει κάποιες από αυτές στις προτάσεις της Ν.Δ. για τη διακυβέρνηση της χώρας.
Απόλυτη προτεραιότητα μίας κυβέρνησης της Ν.Δ., επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία, θα είναι νέες δουλειές, ενώ συνεργάτες του υπενθυμίζουν την αναφορά του στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, ότι «δεν μπορεί ο λαός να είναι συμμέτοχος μόνο στις ζημίες. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν μερίδιο και στα κέρδη της ανάπτυξης».
Στο θετικό αφήγημα που παρουσιάζει ο κ. Μητσοτάκης για τη χώρα θα περιλαμβάνει, πέραν της οικονομίας, και συγκεκριμένες προτάσεις όσον αφορά στην καθημερινότητα των πολιτών. Μόνο τυχαίες δεν θεωρούνται, λόγου χάρη, οι δύο χθεσινές ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου της Ν.Δ., η πρώτη για την ασφάλεια των πολιτών με αφορμή τα νέα επεισόδια στα Εξάρχεια και η δεύτερη για την υγεία και τα κρούσματα ελονοσίας που έχουν βάλει σε καραντίνα 12 δήμους της χώρας. Πρόκειται για τους δύο τομείς, μαζί με την παιδεία, που θα βρίσκονται σταθερά στην κορυφή της αντιπολιτευτικής ατζέντας της Ν.Δ. το επόμενο διάστημα, με στόχο την αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα, με ταυτόχρονη ανάδειξη της «αξιόπιστης εναλλακτικής επιλογής» που αντιπροτείνουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα γαλάζια στελέχη.
«Αυτή είναι η διαφορά μας με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», τονίζει υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας, ο οποίος δηλώνει βέβαιος πως οι πολίτες πλέον έχουν μπροστά τους απόλυτα συγκρίσιμα μεγέθη, κάτι που θα αποτυπωθεί υπέρ της ΝΔ και στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα