«Ας μην αφήσουμε τις θυσίες 6 ετών να γίνουν θυσία στον λαϊκισμό  του ΣΥΡΙΖΑ»

«Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές βλέπουμε ένα παρωχημένο σκηνικό να επαναλαμβάνεται με τον πιο άκομψο τρόπο. Οι πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν την Ελλάδα στις κάλπες, με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι αυτές που αποδίδονται σε ένα όργιο λαϊκισμού και υποσχεσιολογίας, το οποίο ξεπερνά κάθε λογική.

»Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί του, με τη σύμπραξη της Χρυσής Αυγής, ακολούθησαν βορβορώδεις πρακτικές πληγώνοντας τον κοινοβουλευτικό θεσμό με ένα προφανή σκοπό: Ήθελαν και θέλουν την επικράτηση συνθηκών σύγχυσης και χάους για να επικρατήσουν. Γι’ αυτό και κατασυκοφάντησαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και ειδικά τους ανεξάρτητους βουλευτές που  ψήφισαν υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα.

»Δεν πρέπει να ξεχνούμε καταγέλαστες οπερετικές καταγγελίες που ακούστηκαν από διάφορους χωρίς επιχειρήματα και στοιχεία. Τα αποτελέσματα αυτής της ανευθυνότητας τα βιώνουμε στην τελική ευθεία για την πολιτική αναμέτρηση στις 25 Ιανουαρίου.

»Ως τότε,  πρέπει να αναλογιστούμε ποια είναι τα αποτελέσματα του καιροσκοπισμού και της ανευθυνότητας που ήδη βιώνουμε εξαιτίας όσων προκάλεσαν αυτές τις εκλογές. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από την προκήρυξη των εκλογών και μετά, η αγορά πάγωσε, με το φόβο της δραχμής της εξόδου από το ευρώ και της υπερφορολόγησης, που καλλιεργούν με τις δηλώσεις τους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

»Στο διάστημα αυτό, το Χρηματιστήριο έχει κατρακυλήσει σε χαμηλά επίπεδα που ακυρώνουν προσπάθειες ετών, ενώ το επιτόκιο των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου εκτοξεύτηκε. Την ίδια στιγμή, ο διεθνής Τύπος, έγκυροι αναλυτές αλλά και διεθνείς οικονομικοί παράγοντες, επανέφεραν το θέμα του GREXIT εξαιτίας όσων δηλώνουν ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως π.χ. η δήλωση στελέχους του  ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη δόση των 7,5 δισ. ευρώ ή η πρόταση για τη μη αποπληρωμή των ομολόγων τον Μάρτιο, που πρακτικά ισοδυναμεί με κήρυξη στάσης πληρωμών.

»Αυτά τα δεινά συμβαίνουν σε μια συγκυρία που η χώρα μας και η Οικονομία βρίσκονται  σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής.  Ενώ δηλαδή, μέσα από την επίμονη, επίπονη και σταθερή προσπάθεια της κυβέρνησης υπό τη καθοδήγηση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και κυρίως μέσα από τις θυσίες του ελληνικού λαού, είχαμε καταφέρει να αντιμετωπίσουμε τα δίδυμα ελλείμματα.

»Θυμίζω ότι πριν από δύο χρόνια, αυτή η προοπτική φαινόταν αδύνατη. Έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης περάσαμε σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ενώ η ανεργία άρχισε επιτέλους να μειώνεται. Δεν είναι τυχαίο ότι για δεύτερη χρονιά επιτύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα και οι ελληνικές εξαγωγές ανέβηκαν στο 30% του εθνικού εισοδήματος- επιτυγχάνοντας ιστορικό υψηλό σε απόλυτους αριθμούς.

»Σίγουρα υπάρχουν ακόμα αρκετά προβλήματα. Οι βάσεις όμως για την οριστική υπέρβαση της κρίσης έχουν τεθεί  και αποτελούν  το προμήνυμα ενός καλύτερου αύριο. Ας μην το ακυρώσουμε με μια λάθος απόφαση στις 25 Ιανουαρίου. Ψηφίζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να μη χαθούν οι θυσίες έξι ετών και για να  διασφαλίσουμε το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα