«Η ελπίδα δεν χτίζεται με μαγικά κόλπα»

Συνέντευξη στη Σύσσυ Γεωργαντοπούλου

«Το δίλημμα των εκλογών», για την Ντόρα Πάλλη, που παίρνει το βάπτισμα του πυρός σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, «είναι εάν η χώρα μας θα συνεχίσει την πορεία εξόδου από τα μνημόνια,  με σταθερότητα και ασφάλεια, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή θα οδηγηθεί σε μία θολή και επικίνδυνη πορεία όπου κυριαρχεί ο λαϊκισμός και ο παλαιοκομματισμός».

Η υποψήφια της Β΄ περιφέρειας Αθηνών με τη Ν.Δ., η οποία προέρχεται από οικογένεια με μακρά πολιτική παράδοση (είναι κόρη της Φάνης Πάλλη-Πετραλιά), μιλώντας στην «Α» επισημαίνει πως «η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, σε μία χώρα που έφτασε στο κατώφλι της χρεοκοπίας, δεν χτίζεται με μαγικά κόλπα ή με εύκολα λόγια και υποσχέσεις που θα ξεχαστούν την επομένη των εκλογών».

 

Γιατί οι πολίτες να επιλέξουν τη Ν.Δ., μετά τα σκληρά μέτρα που τους γονάτισαν;

«Χάρη στις θυσίες των Ελλήνων, εκπληρώθηκε ο στόχος για τη χώρα μας, που για δεκαετίες αποτελούσε τον εφιάλτη όλων των κυβερνήσεων. Καταφέραμε να ελέγξουμε το έλλειμμα και να δημιουργήσουμε για πρώτη φορά οικονομικό πλούτο για τη χώρα, αυτό που οι οικονομολόγοι αποκαλούν πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό σημαίνει πρακτικά δύο πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα για τη νέα κυβέρνηση, εφόσον ακολουθήσει με συνέπεια την ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της χώρας.

Πρώτον, δεν χρειάζεται νέα δάνεια για να καλύψει νέα ελλείμματα, γεγονός που θα ισοδυναμούσε με νέους σκληρούς και δυσβάσταχτους όρους. Και ταυτόχρονα μπορεί να διαχειριστεί το χρέος που συσσωρεύτηκε τα παλαιότερα χρόνια από μία ισχυρή διαπραγματευτική θέση. 

Δεύτερον, μπορεί και οφείλει να λάβει μέτρα ανακούφισης των οικονομικά ασθενέστερων από το περίσσευμα του πλεονασματικού προϋπολογισμού, χωρίς να υποθηκεύσει την πορεία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια. Η επαναφορά στην ομαλότητα και η φυγή από τον διεθνή έλεγχο αποτελούν ένα γιγάντιο εγχείρημα που μπορούμε, όμως, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ενωμένοι να πετύχουμε».

 

Η Ν.Δ. επενδύει στον φόβο, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση στην ελπίδα. Με ποιον τρόπο θα καταφέρει η Ν.Δ. να πείσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, οι οποίοι, σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις, κυμαίνονται σε υψηλά ποσοστά;

«Η Νέα Δημοκρατία έχει σύμμαχό της την αλήθεια. Η αλήθεια καθορίζει τα συναισθήματα που προκαλούν στους πολίτες τα όσα μπορεί να συμβούν στη χώρα, εάν εκτραπεί από την ευρωπαϊκή της πορεία και την ασφάλεια. 

Και δεν είναι ο φόβος που θα κυριαρχήσει στον Έλληνα και την Ελληνίδα. Είναι η λογική και η πρόσφατη εμπειρία τους, όταν τον Μάιο του 2010 ο διεθνής έλεγχος επέβαλε στη χώρα το σκληρότερο πακέτο μέτρων λιτότητας στην ιστορία της, όταν προεκλογικά ΠΑΣΟΚ και Γιώργος Παπανδρέου τους διαβεβαίωναν ότι: “Λεφτά υπάρχουν. Εκατομμύρια ευρώ. Δισεκατομμύρια ευρώ”.  Αυτή ήταν η ελπίδα τότε, αυτή είναι η κάλπικη ελπίδα σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ, που από τη μία τυπώνει ευρώ για να μοιράσει και από την άλλη φωνάζει “δεν πληρώνω, δεν πληρώνω”.

Το δίλημμα των εκλογών είναι εάν η χώρα μας θα συνεχίσει την πορεία εξόδου από τα μνημόνια,  με σταθερότητα και ασφάλεια, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή θα οδηγηθεί σε μία θολή και επικίνδυνη πορεία όπου κυριαρχεί ο λαϊκισμός και ο παλαιοκομματισμός.

Η Νέα Δημοκρατία επενδύει στην αλήθεια και στην υπευθυνότητα! Και στις 25 Ιανουαρίου, η αλήθεια θα υπερισχύσει των κραυγών του λαϊκισμού».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα