«Ας παραμερίσει τα σενάρια καταστροφής»

Νέα έκκληση προς τον πρωθυπουργό να παραμερίσει τις ακραίες φωνές του ΣΥΡΙΖΑ και να μην οδηγήσει τη χώρα στον γκρεμό απεύθυνε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ. Μία ημέρα μετά την συνάντηση που είχαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί στο Μαξίμου καις την Σεβαστουπόλεως η ανησυχία είναι έκδηλη για το τι μέλλει γεννέσθε με το μέλλον της χώρας.
Έτσι ο Σταύρος Θεοδωράκης για μία ακόμη φορά κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραμερίσει όσο είναι ακόμη καιρός τα σενάρια καταστροφής διότι όπως είπε αύριο μπορεί να είναι αργά. Στηλίτευσε ακόμη τις αναρτήσεις υπουργών στα social media με τις οποίες ζητούν όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης «από τον λαό να αναλάβει αυτός τη διαπραγμάτευση. Κάτι μάλλον έχουν καταλάβει λάθος. Οι πολιτικοί δεν είναι για τις τιμές και οι πολίτες για τις λύσεις. Ας δουλέψουν λοιπόν και ας φέρουν τη συμφωνία που έχει ανάγκη ο τόπος. Η οικονομία καταστρέφεται και η ανοχή της κοινωνίας κάπου εδώ τελειώνει. Ο Αλέξης Τσίπρας -του το είπα και χθες- πρέπει να παραμερίσει, όσο είναι ακόμη καιρός, τα σενάρια καταστροφής. Αύριο μπορεί να είναι αργά» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Νωρίτερα για το θέμα των συγκεντρώσεων και της ασχολίας των υπουργών με τα social media είχε εκδώσει ανακοίνωση το Ποτάμι αφήνοντας αιχμές για ρουσφέτια και βολέματα συγγενών και κομματικών φίλων, τονίζοντας ότι οι υπουργοί δεν είναι για τέτοια και θα έπρεπε να στρωθούν στη δουλειά.

Στο Παίδων

Όπως είχε ανακοινωθεί το πρωί της Τετάρτης ο επικεφαλής του Ποταμιού συνοδευόμενος από τον βουλευτή Λάρισας Κωνσταντίνο Μπαργιώτα επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», με αφορμή την εκρηκτική κατάσταση στον χώρο της Υγείας. Ο Στ. Θεοδωράκης και ο βουλευτής είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον διοικητή του νοσοκομείου Μανώλη Παπασάββα, τον διευθυντή της Β’ Ορθοπεδικής και του Χειρουργικού Τομέα, Γιάννη Αναστασόπουλο, καθώς και μέλη του Συλλόγου των εργαζομένων, απ’ όπου ενημερώθηκαν για τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο σε προσωπικό και υλικά. Ξεναγήθηκαν παράλληλα στους χώρους του νοσοκομείου και συγκεκριμένα στα εξωτερικά ιατρεία και στο τμήμα του αξονικού και μαγνητικού τομογράφου από τον διευθυντή του Ακτινολογικού Τομέα Βασίλη Θεοδωρόπουλο και τη διευθύντρια του Τμήματος Αιματολογίας και Ογκολογίας Σοφία Πολυχρονοπούλου.
Αμφότεροι σημείωσαν, αμέσως μετά το πέρας της επίσκεψης τους, ότι τα νοσοκομεία επιβιώνουν στη δύσκολη αυτή συγκυρία, χάρη στον πατριωτισμό και την αυταπάρνηση των εργαζομένων. Υπογράμμισαν επιπλέον, την ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού για την Υγεία, την οποία η κυβέρνηση διαρκώς απαξιώνει, αφού μετά από πέντε μήνες διακυβέρνησης δεν έχει αναλάβει ούτε μια ουσιαστική πρωτοβουλία στήριξης των νοσοκομείων, ούτε βεβαίως έχει καταθέσει οποιοδήποτε σχετικό νομοσχέδιο.
Στην τοποθέτησή του, κατά την αναχώρησή του από το νοσοκομείο, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι το νοσοκομείο Παίδων. Νοιαζόμαστε για το σύστημα Υγείας. Θέλουμε να αποφύγουμε τον κατήφορο. Είναι φανερό ότι αυτά τα νοσοκομεία είναι ζωντανά χάρη στον πατριωτισμό των εργαζομένων και ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να τους προσφέρουμε αυτά που υπάρχει λόγος να προσφέρουμε στην υγεία για να έχουμε μια καλύτερη φροντίδα για τα παιδιά μας».
Με το δήμαρχο Μόρφου
Νωρίτερα ο Στ. Θεοδωράκης δέχθηκε στην Σεβαστουπόλεως τον Δήμαρχο της κατεχόμενης πόλης της Μόρφου Χαράλαμπο Πίττα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του κόμματος στο λαό της Κύπρου και την αισιοδοξία του για το νέο γύρο των συνομιλιών. «Παρακολουθώ τις εξελίξεις, ενημερώνομαι τακτικά από τον κ. Αναστασιάδη αλλά μίλησα και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ακιντζί τον οποίο παρότρυνα να νιώθει πάνω από όλα Κύπριος», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Πίττας, συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους Αγαθή Παπαμιχαήλ, Ανδρέα Ατσιάρη και Κυριάκο Κουδουνά, τόνισε τη σημασία των συνομιλιών και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα 41 χρόνια προσφυγιάς για τους κατοίκους της Μόρφου θα τελειώσουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα