Αστυνομικοί σκότωσαν νεαρό καμικάζι στη Μερσίνη

Έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται ότι ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους και ετοιμαζόταν να κάνει επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό τμήμα στη Μερσίνη, πυροβόλησαν και σκότωσαν Τούρκοι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ο δράστης, που φορούσε γιλέκο παγιδευμένο με εκρηκτικά, σκοτώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα, κοντά στην τοπική έδρα της υπηρεσίας πληροφοριών MIT.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από το τμήμα, γύρω στις 8.15 το πρωί, του ζήτησαν να σταματήσει, αλλά εκείνος αγνόησε την εντολή του και κινήθηκε προς την είσοδο του τμήματος. Οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν τη στιγμή που προσπάθησε να τραβήξει ένα καλώδιο που κρεμόταν από τον ώμο του.

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan, ο δράστης ήταν ένας 20χρονος Σύρος, ο οποίος έμενε κοντά στο αστυνομικό τμήμα.

Πυροτεχνουργοί κλήθηκαν στο σημείο για να εξουδετερώσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ αστυνομικοί ερεύνησαν το διαμέρισμά του και συνέλαβαν τον πατέρα του. Η οικογένεια των Σύρων είχε εγκατασταθεί στη Μερσίνη πριν από έναν χρόνο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα