Αττική: Συλλήψεις για προϊόντα-«μαϊμού»

Συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές τής Αττικής πέντε άτομα για παράνομο σχεδιασμό, παραγωγή, προώθηση και διακίνηση προϊόντων απομίμησης με εμπορικά σήματα πολυεθνικής μάρκας. Στο πλαίσιο των ερευνών, σε εγκαταστάσεις εταιρείας αλλά και σε καταστήματα λιανικής πώλησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προϊόντα απομίμησης – ενδύματα, με λογότυπα γνωστής εταιρείας.

Οι συλλήψεις έγιναν σε Αθήνα, Χαλάνδρι, Κηφισιά και Γλυφάδα. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία η οποία αφορά σε παράνομο σχεδιασμό, παραγωγή, προώθηση και διακίνηση προϊόντων απομίμησης κατά περίπτωση, με εμπορικά σήματα επώνυμης εταιρείας. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η 47χρονη υπεύθυνη πωλήσεων επιχείρησης που προέβαινε στην παράνομη δραστηριότητα, δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων, μία 62χρονη κι ένας 54χρονος, καθώς και δύο ακόμα γυναίκες (30χρονη και 31χρονη) προσωρινά υπεύθυνες σε καταστήματα που διέθεταν προς πώληση απομιμητικά προϊόντα. Για τη συμμετοχή τους στην ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο ακόμα άτομα (66χρονη και 50χρονος), ιδιοκτήτες της παραπάνω επιχείρησης.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία εκπροσώπου εταιρείας επώνυμων προϊόντων, σύμφωνα με την οποία συγκεκριμένη επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο, προέβαινε σε σχεδιασμό, παραγωγή, προώθηση και διάθεση γυναικείων ενδυμάτων σε όλη την Ελλάδα, τα οποία έφεραν τα εμπορικά σήματα, σχέδια και λογότυπα της εταιρείας τους και αποτελούν απομίμηση-παραποίηση των αυθεντικών εμπορικών σημάτων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης αυτής, δραστηριοποιούνταν παράνομα τουλάχιστον από το 2010, προμηθεύοντας και διαθέτοντας προς πώληση απομιμητικά προϊόντα, σε καταστήματα λιανικής πώλησης, αλλά και μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, παραπλανώντας με αυτό τον τρόπο το καταναλωτικό κοινό και αποκομίζοντας παράνομα οικονομικά οφέλη.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχε κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, καθώς και σε πέντε καταστήματα λιανικής πώλησης, όπου βρέθηκαν συνολικά 692 ενδύματα (μπλούζες και φορέματα) τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα απομίμησης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα