Αφγανιστάν: Εφτά νεκροί από νέα βομβιστική επίθεση

Εφτά άτομα σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν από νέα βομβιστική επίθεση στη δυτική Καμπούλ. Τα θύματα ήταν αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας  που βρήκαν τραγικό θάνατο σε στρατιωτικό λεωφορείο που έγινε στόχος καμικάζι βομβιστή.

Ο καμικάζι ανατινάχθηκε δίπλα στο λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού νωρίς το πρωί, κοντά στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ, τραυματίζοντας επίσης 16 πολίτες, δήλωσε ο Χασμάτ Στανεκζάι, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πρωτεύουσας.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση και δήλωσαν ότι σε 25 ανέρχεται ο αριθμός των αξιωματικών που σκοτώθηκαν.

Ήταν η πρώτη επίθεση αυτού του είδους που σημειώνεται τον ιερό μήνα του ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους κι ενώ το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών παραμένει άγνωστο.

Παράλληλα το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 11 μαχητές των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Ζορμ της βορειοανατολικής επαρχίας Μπαντακσάν.

Σε άλλο περιστατικό, ένας στρατιώτης του ΝΑΤΟ έχασε τη ζωή του “εκτός πεδίου μάχης” στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν οι διεθνείς δυνάμεις χωρίς να αποκαλύψουν την εθνικότητα του στρατιώτη ή την ακριβή τοποθεσία που σημειώθηκε το περιστατικό την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα