Αφόρητες πιέσεις στους ανεξάρτητους βουλευτές

Κορυφώνονται οι διεργασίες, καθώς πλησιάζει η ώρα της πρώτης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή, με την πολυπληθή ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών να αποτελεί “μήλον της έριδος” για κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΪ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτίμησε πως «οι ανεξάρτητοι βουλευτές, από τους οποίους θα κριθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά τις επιπτώσεις της ψήφου τους. Πρέπει να υπακούσουν στον όρκο που έχουν δώσει στο Σύνταγμα. Το Σύνταγμα δεν συνδέει την εκλογή Προέδρου με την πρόθεση ενός κόμματος να προκαλέσει πρόωρες εκλογές».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «πρέπει να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές και πιστεύω ότι και η νευρική αντίδραση των αγορών αλλά και του οικονομικού κόσμου συνδέονται απόλυτα με το ενδεχόμενο να κερδίσει ένα κόμμα που εκφράζει απόψεις οι οποίες είναι σαφώς αντίθετες στην έννοια της ελεύθερης αγοράς».

«Η πιάτσα δυστυχώς διακινεί μια σειρά από σενάρια τα οποία ενίοτε απαιτούν να δίνονται απαντήσεις. Προφανώς και ο κ. Δήμας θα είναι υποψήφιος και στις τρεις εκλογές. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για αλλαγή υποψηφίου μεταξύ δεύτερης και τρίτης εκλογής, εξάλλου δεν ξέρω και αυτό σε τι θα εξυπηρετούσε στον βαθμό που υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι δεν εξαρτούν την ψήφο τους από το πρόσωπο που προτείνεται ως υποψήφιος και λένε ξεκάθαρα ότι “θέλω να χρησιμοποιήσω την Προεδρική εκλογή για να ρίξω την κυβέρνηση”», ανέφερε ακόμη ο υπουργός.

Δεν παρέλειψε να καταφερθεί εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι «μου κάνει εντύπωση που ακούω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζονται θετικά για τον κ. Δήμα, όπως ο κ. Παππάς, και θυμίζω ότι σε ανύποπτο χρόνο και ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι ο κ. Δήμας είναι ένα από τα 2 στελέχη της Ν.Δ. που εκτιμά. “Άρα, εκτιμούμε τον κ. Δήμα, θεωρούμε ότι είναι ένας καλό υποψήφιος, πλην όμως δεν τον ψηφίζουμε γιατί θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση”».

Παρατήρησε, τέλος, πως «άκουσα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό και αν αναζητήσετε το πρόγραμμα της Κούβας και του Φιντέλ Κάστρο δεν θα λέει αυτά που μας είπε ο Τσίπρας. Το δοκίμασαν, απέτυχαν και το άλλαξαν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα