Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση με επιείκεια για τους… παιδεραστές!

Ευθείες βολές εναντία της κυβέρνησης εξαπέλυσε το πρωί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος. Με δηλώσεις του προς δημοσιογράφους που έκανε στη Βουλή ο εκ των διεκδικητών της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ καταφέρθηκε αρχικά εναντίον την εκπαιδευτικής «αντιμεταρρύθμισης» –όπως τη χαρακτήρισε– η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος δεν δίστασε να πει ότι με τις νέες ρυθμίσεις «ακόμη και τους παιδεραστές τους αντιμετωπίζουν επιεικέστερα», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι κ. Κατρούγκαλος επιμένει στην υιοθέτηση των επίμαχων ρυθμίσεων «προφανώς γιατί θέλει να ικανοποιήσει τις συνδικαλιστικές απαιτήσεις». Αναλυτικά ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε τα εξής:

«Η αντιμεταρρύθμιση στη παιδεία είναι σε εξέλιξη. Ακόμη και τους παιδεραστές τους αντιμετωπίζουν επιεικέστερα. Είχαμε περάσει μια ρύθμιση τον Νοέμβριο του 2014 με την οποία απομακρύναμε από τα σχολεία όσους εμπλέκονταν σε υποθέσεις παιδεραστίας πριν ακόμη τους ασκηθεί ποινική δίωξη.
»Με τον νόμο του κ. Κατρούγκαλου παραμένουν στις θέσεις τους! Αυτό θα πρέπει να απασχολήσει την ελληνική κοινωνία αλλά ειδικότερα τους γονείς και τους μαθητές. Του το είπαμε τρεις φορές μέσα στην ολομέλεια αλλά δεν έκανε τίποτα.
»Ο κ. Κατρούγκαλος επιμένει σε αυτή τη ρύθμιση προφανώς γιατί θέλει να ικανοποιήσει τις συνδικαλιστικές απαιτήσεις. Άλλωστε τα όσα υποστηρίζει για το αντίθετο δεν αντέχουν την γραμματική ερμηνεία του άρθρου 3 παράγραφος 3 του νόμου του».

Εξάλλου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχολίασε και την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, κάνοντας λόγο για «ολοκληρωτικό μοντέλο».
«Θα ήθελα να πω σχετικά με το θέμα το οποίο έχει προκύψει με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, «πως το πρόβλημα είναι γιατί δεν λέει τις απόψεις του δημόσια. Θέλω να πω στα στελέχη της κυβέρνησης και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως το ολοκληρωτικό μοντέλο που έχουν στο μυαλό τους προφανώς δεν ταιριάζει με την ανεξαρτησία των επιμέρους θεσμών που έχουν οι δημοκρατικές χώρες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα