Α.Μ.Κ. στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», με νούμερο – σύμβολο

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ετοιμάζονται να κάνουν, στο προσεχές διάστημα, οι μέτοχοι στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Την εταιρία που κατασκευάζει το γήπεδο της ΑΕΚ. Το ποσό που επιλέχθηκε έχει και συμβολική σημασία για την Ένωση. Στόχος είναι να μπουν στο ταμείο 21 εκατομμύρια ευρώ.

Εκ των οποίων η οικογένεια Μελισσανίδη φέρεται έτοιμη να βάλει τα 15 από αυτά. Από 2 εκατ. ευρώ φέρονται να έχουν αποφασίσει να δώσουν οι Πόλυς Χατζηιωάννου και Πέτρος Παππάς. Ένα εκατομμύριο θα βάλει πρόσωπο, το οποίο δε θέλει να δημοσιοποιηθεί η ταυτότητα του. Όσο για το ένα εκατομμύριο που απομένει, για τη συμπλήρωση του ποσού των 21 εκ. ευρώ, οι αρμόδιοι – όπως αναφέρει η εφημερίδα «Live Sport» – δεν έχουν αποφασίσει από που θα καλυφθεί.

Υπάρχει, πάντως, και το ενδεχόμενο τα χρήματα αυτά να έχουν ήδη μπει, σε διαφορετικό λογαριασμό. Και να απομένει η διαδικασία μεταφοράς τους στο ταμείο της εταιρίας. Θυμίζουμε, ότι ο Γενικός Διευθυντής της, Νίκος Στράτος, έχει πολλές φορές μιλήσει για κατατεθειμένο ποσό ύψους 25 εκ. ευρώ. Το οποίο, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του, εγγυάται τη χρηματοδότηση των πρώτων φάσεων του έργου.

Να σημειώσουμε, ότι για να προκηρυχθεί Α.Μ.Κ. απαιτείται σύγκλιση και σχετική απόφαση των μετόχων στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Μάλιστα, αν σε αυτή προβλεφθεί ελάχιστο ποσό από 50 χιλ. ευρώ και άνω, τότε δεν εμπλέκεται στη διαδικασία η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ακόμα, πρέπει να εκδοθεί Ενημερωτικό Δελτίο, το κόστος του οποίου δεν είναι ευκαταφρόνητο. Εκτός, αν χρησιμοποιηθεί (επικαιροποιημένο) αυτό που εκδόθηκε το 2014. Στην αύξηση που δεν ολοκληρώθηκε.

Όλες αυτές οι διαδικασίες – σύμφωνα με ειδικούς – είναι περιττές, στην περίπτωση που κάποιος από τους υφιστάμενους μετόχους αποφασίσει να βάλει χρήματα. Αν δηλαδή πχ ο μεγαλομέτοχος της εταιρίας, Γιώργος Μελισσανίδης (γιός του Δημήτρη), καταθέσει σε λογαριασμό της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» για Α.Μ.Κ. τα 15 εκ. ευρώ. Τότε το μόνο που απαιτείται είναι η εντολή από τη ΓΣ στο ΔΣ να κάνει αποδεκτή την καταβολή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα