Βέλγιο: Οι πολίτες δοκίμασαν τις νέες φυλακές

Η πόρτα ανοίγει στο σωφρονιστικό ίδρυμα της Μπέβερεν, του Βελγίου για να μπουν οι ιδιότυποι κρατούμενοι των 48 ωρών. Οι βελγικές αρχές αποφάσισαν να κάνουν ένα τεστ παρόμοιο με αυτό, που κάνουν άλλες χώρες της Ευρώπης, βάζοντας μη καταδικασθέντες πολίτες να ζήσουν σε συνθήκες κράτησης προκειμένου να δοκιμάσουν την εύρυθμη λειτουργία των φυλακών σε όλα τα επίπεδα.

«Υποτιμήσαμε την επιρροή της τεχνολογίας στην καθημερινότητα των φυλακών. Χθες ξεκινήσαμε με την απελευθέρωση ενός κρατουμένου διαπιστώνοντας ότι δεν λειτουργούσε η πόρτα του κελιού και μία κλειδαριά, που χρειάστηκε να την αντικαταστήσουμε, όπως και το σύστημα ειδοποίησης, που υπολειτουργούσε» αναφέρει η Ελς Βαν Χερκ, αξιωματούχος των φυλακών στην Μπέβερν.

Ανάμεσα στους εκατό, που παρέμειναν έγκλειστοι ως εθελοντές κρατούμενοι από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή ήταν δικαστές, δημοσιογράφοι, καθηγητές και διευθυντές φυλακών. Οι πραγματικοί κρατούμενοι θ’ αρχίσουν να φτάνουν στις 17 Μαρτίου κι ως το καλοκαίρι θα ξεπεράσουν τους 310.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα