«Βγάζουμε το καπέλο στον Τσίπρα»

Το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα πλέκει ο Λευκός Οίκος. Αξιωματούχοι επαινούν τις προσπάθειες του Έλληνα πρωθυπουργού να δημιουργήσει ένα συμπαγές κυβερνητικό σχηματισμό και χαιρετίζουν τις επιλογές που έκανε στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τσάρλς Κάπτσαν σημείωσε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά «βγάζω το καπέλο στον κ. Τσίπρα γιατί ξεφορτώθηκε στην πορεία τους σκληρούς αριστερούς από την κυβέρνηση και οργάνωσε ένα συντεταγμένο συνασπισμό, που έχει κάνει αξιοσημείωτο έργο στη φορολογική, στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση κάνοντας ταυτόχρονα τις απαραίτητες επιλογές στη διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ».
Ο Αμερικανός αξιωματούχος προειδοποίησε όμως ότι απαιτείται άμεσα η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να αναλάβουν τις δεσμεύσεις τους.

Εμείς στηρίξαμε την ελάφρυνση χρέους γιατί δεν είναι δυνατόν να πηγαίνει η Ελλάδα από τη μια οικονομική κρίση στην άλλη. Χρειαζόμαστε ένα μακροπρόθεσμο βιώσιμο οικονομικό σχέδιο ανάπτυξης, συμπλήρωσε.

Ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Ουόλι Αντεγιέμο, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η συμφωνία που έχει επιτευχθεί σήμερα μεταξύ της Ελλάδας, των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ, δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να συνεχίσει την πορεία προς την ανάκαμψη.

Δήλωσε επίσης ότι είναι σημαντικό να λάβει η Ελλάδα την ελάφρυνση χρέους που χρειάζεται ενώ αποκάλυψε ότι μιλά πολύ συχνά στο τηλέφωνο με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα