Βενιζέλος: Πράξη εθνικής ανευθυνότητας η πρόταση μομφής

Για πράξη απροκάλυπτης εθνικής ανευθυνότητας η οποία υπονομεύει τις προσπάθειες της χώρας να εκφραστεί με ενιαία φωνή έναντι των πιστωτών μας, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. του κόμματος αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βενιζέλος επετέθη προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι επενδύει στην αποτυχία και την καταστροφή της χώρας, ενώ αναφερόμενος συνολικά στον ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήρισε κόμμα της παλινόρθωσης, όλων των αιτιών της κρίσης και τον επέκρινε με δριμύτητα γιατί όπως είπε δεν τοποθετείται με καθαρότητα στο μείζον ερώτημα της παραμονής ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη. Προκάλεσε, μάλιστα, τον κ. Τσίπρα να καταθέσει άμεσα στη Βουλή πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια, λέγοντας χαρακτηριστικά: Εχει να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα για τα συμφέροντα που εκφράζει και εξυπηρετεί και αυτό το λέω μετά λόγου γνώσεως.

Απευθυνόμενος προς του εταίρους μας ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε με τρόπο κατηγορηματικό και απόλυτο ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία όπως σημείωσε είναι βλαπτικά για την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση και κοινωνικά αδιανόητα και βάρβαρα. Ζήτησε, μάλιστα, να σταματήσει εδώ και τώρα η άδικη και επικίνδυνη συζήτηση γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα, που όπως διευκρίνισε αδικεί τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Τέλος, σε μία έκδηλη προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επέμεινε ότι πρέπει να είναι εθνικά υπερήφανοι για τα όσα έχουν στηρίξει τα προηγούμενα τρεισήμισι χρόνια και χαρακτήρισε τη διαδικασία της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδειχθεί το εύρος της δουλειάς του Κινήματος, αλλά και της ενδοκυβερνητικής διαπραγμάτευσης που έχει κάνει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα