Βιρβιδάκης: «Ανεπαρκέστατη ιατρική κάλυψη του αεροδρομίου Χανίων»

Το διεθνές αεροδρόμιο Χανίων, το οποίο λειτουργεί επί εικοσιτετραώρου βάσεως, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια σημαντική αύξηση σε κίνηση επιβατών. Η αύξηση από το εξωτερικό, μάλιστα, τα τελευταία τρία χρόνια ήταν περίπου 44%. Πέρυσι διακινήθηκαν συνολικά 2.120.000 επιβάτες και φέτος εκτιμάται ότι οι επιβάτες θα υπερβούν τα 2.500.000. Πέραν της επιβατικής κίνησης, ο Αερολιμένας Χανίων είναι από τους μεγαλύτερους εργασιακούς χώρους στον νομό Χανίων, αφού το καλοκαίρι εργάζονται 700 περίπου εργαζόμενοι και τον χειμώνα 200, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και το μεγάλο έργο της επέκτασης του Αερολιμένα και λειτουργούν ταυτόχρονα τέσσερα μεγάλα εργοτάξια στον χώρο.

Παρόλα αυτά η κάλυψη του αερολιμένα με γιατρό είναι ανεπαρκέστατη. Υπάρχει μία μόνο γιατρός, η οποία εργάζεται τρία με τέσσερα πρωινά την εβδομάδα και το υπόλοιπο διάστημα αναζητούνται λύσεις από το ΕΚΑΒ ή την Πολεμική Αεροπορία. Τα περιστατικά που συμβαίνουν συχνά λόγω του μεγάλου αριθμού επιβατών σε αρκετές περιπτώσεις χρήζουν άμεσης επέμβασης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βουλευτής της Ν.Δ., Κυριάκος Βιρβιδάκης κατάθεσε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση, τονίζοντας πως αυτή η κατάσταση αφενός θέτει σε κίνδυνο την υγεία αλλά και την ίδια τη ζωή των επιβατών και των εργαζομένων στον αερολιμένα κι αφετέρου έχει επίπτωση στη διεθνή εικόνα της χώρας και δυσφημεί τη χώρας μας στο εξωτερικό. «Σε ποιές άμεσες και μακροπρόθεσμες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν για να επιλυθεί το πρόβλημα της σωστής και ολοκληρωμένης υγειονομικής κάλυψης του Διεθνούς Αερολιμένα Χανίων πριν δημιουργηθούν ανεπανόρθωτα προβλήματα και μη αναστρέψιμες καταστάσεις;», ρωτά ο κ. Βιρβιδάκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα