Βλέπουν… προσωπικότητα και «κόβουν» ποινές για τη Χ.Α.

Έκλεισε χθες με την απολογία του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος κύκλος των απολογιών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Σε εκκρεμότητα παραμένει μόνον η απόφαση για την τύχη της Ελένης Ζαρούλια που βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι να αρθεί με έκδοση βουλεύματος από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η διαφωνία που ανέκυψε μετά την απολογία της, μεταξύ ανακριτριών και εισαγγελέα , για το ζήτημα της προσωρινής ή όχι κράτησης της. Οι ανακρίτριες είχαν τη γνώμη ότι έπρεπε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ο δε εισαγγελέας να κριθεί προσωρινά κρατούμενη.

Πάντως το γεγονός ότι μέχρι σήμερα οι αρμόδιες δικαστικές αρχές έχουν κρίνει διαφορετικά τους βουλευτές που έχουν απολογηθεί, αντιμετωπίζοντας όλοι την ίδια κατηγορία, καταδεικνύει ότι στην τελική τους απόφαση παίζει ρόλο και η προσωπικότητα του κάθε εμπλεκόμενου καθώς οι εξηγήσεις που παρέχει σε σχέση με τα στοιχεία της δικογραφίας.
Στις επόμενες μέρες αναμένεται να αποσταλούν και οι τελευταίες κλήσεις στους ήδη προφυλακισμένους βουλευτές για τους οποίους έχει αρθεί η ασυλία τους ύστερα από αίτημα των ανακριτριών για συμπληρωματικά αδικήματα.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν άλλες δικονομικές εμπλοκές με τις απολογίες και των τελευταίων βουλευτών ολοκληρώνονται οι ανακριτικές διαδικασίες που ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβρη και η μεγάλη δικογραφία βαδίζει ολοταχώς σε εισαγγελέα για την εισήγηση και τελικά για έκδοση από το δικαστικό συμβούλιο εφετών του παραπεμπτικού βουλεύματος με το οποίο θα κριθεί εάν και ποιοι από τους δεκάδες κατηγορούμενους της υπόθεσης θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα