Βρετανία: Κόβουν το επίδομα στέγασης σε ευρωπαίους μετανάστες

Στην περικοπή του επιδόματος στέγασης σε άνεργους μετανάστες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωρά από τον Απρίλιο, η Μεγάλη Βρετανία.

Όπως δήλωσαν, ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Ίαν Ντάνκαν Σμιθ και η υπουργός Εσωτερικών Τερίσα Μέι, πρόθεση του Λονδίνου είναι να επανορθώσει την «αισχρή προδοσία κατά των βρετανών εργαζόμενων».

Στη δήλωσή τους η οποία αναμένεται να επιτείνει ακόμη περισσότερο την ένταση στις σχέσεις της Μεγάλης Βρετανίας με αξιωματούχους της Ε.Ε. οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση Κάμερον για καλλιέργεια κλίματος φόβου για την εσωτερική μετανάστευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι δύο υπουργοί αναφέρουν ότι αναλαμβάνουν δράση διότι τα στοιχεία δείχνουν πως οι βρετανοί εργαζόμενοι εκτοπίζονται από μετανάστες.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι Συντηρητικοί, με την απόφαση αυτή προσπαθούν να αντιπαρέλθουν, την υψηλή δημοτικότητα του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), το οποίο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αναδεικνύεται έως και σε πρώτο κόμμα, υιοθετώντας πιο σκληρούς κανόνες όσον αφορά την μετανάστευση και την επιδοματική πολιτική.

Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι οι Βρετανοί κατατάσσουν την μετανάστευση ως μια από τις πιο σημαντικές ανησυχίες τους, αν και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων προειδοποιούν ότι εάν η πίεση για μείωση της μετανάστευσης συνεχιστεί, θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στο να βρουν ανειδίκευτους εργάτες για να εκτελούν χαμηλά αμειβόμενες εργασίες, τις οποίες συχνά αναλαμβάνουν μετανάστες.

Από τον Απρίλιο οι νέοι μετανάστες από κράτη μέλη της Ε.Ε. δεν θα δικαιούνται να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και στέγασης, όπως ανακοίνωσαν.

«Αρχής γενομένης από τον Απρίλιο θα καταργήσουμε πλήρως το δικαίωμα στο επίδομα στέγασης για αυτή την ομάδα», σημειώνουν ο κ. Ντάνκαν Σμιθ και η κ. Μέι σε άρθρο το οποίο συνυπογράφουν και δημοσιεύει στο φύλλο της Δευτέρας η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Το άρθρο, υπό τον τίτλο «Αυτή η Αισχρή Προδοσία», υποστηρίζει ότι οι βρετανοί εργαζόμενοι προδίδονται από ένα σύστημα το οποίο τους περιθωριοποιεί την ώρα που παρέχει σε ξένους θέσεις εργασίας.

«Αυτοί οι νέοι έλεγχοι σε ό,τι αφορά την μετανάστευση και τα επιδόματα θα πατάξει εκείνους οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν το σύστημα πρόνοιας της Μεγάλης Βρετανίας», προσθέτουν οι δύο υπουργοί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα