Βροντερό «όχι» σε απολύσεις και διαθεσιμότητα

Βροντερό «όχι» σε απολύσεις και διαθεσιμότητα είπε η ΑΔΕΔΥ που πραγματοποίησε 24ωρη απεργία και πορεία στη Βουλή.

Ειδικότερα, στους δρόμους βγήκαν υπάλληλοι στην καθαριότητα, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, εργαζόμενοι σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, στην πρόνοια, τα ΚΑΠΗ, τα δημαρχεία, στις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων, στα δημόσια νεκροταφεία, σε δημοτικές επιχειρήσεις, σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το πράσινο και σε άλλους κλάδους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, μετά το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Έξω από τη Βουλή, μέλη της ΟΛΜΕ αλυσοδέθηκαν στα κάγκελα μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, φωνάζοντας συνθήματα όπως είμαστε δεμένοι και αποφασισμένοι, να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι». Τα μέλη του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν νωρίτερα σε πορεία από την Ομόνοια, ενώθηκαν με τους διαδηλωτές στο Σύνταγμα.

Με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης έξω από τη Βουλή, δόθηκαν στην κυκλοφορία οι γύρω δρόμοι, ενώ οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 7 το απόγευμα, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα λουκέτα και τις συγχωνεύσεις δημόσιων φορέων.

Συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ έγιναν και στηΘεσσαλονίκη. Η μία στο άγαλμα του Βενιζέλου, από την ΕΔΟΘ, και η άλλη στην πλατεία Αγίας Σοφίας, από το ΠΑΜΕ.

Και στις δύο συγκεντρώσεις δυναμικό «παρών» με πανό και συνθήματα έδωσαν καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης, εργαζόμενοι στην Υγεία, την Αυτοδιοίκηση, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις Εφορίες, τα Τελωνεία και άλλους τομείς του δημοσίου.

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν στη συνέχεια πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Στα Χανιά πάντως η απεργιακή συγκέντρωση είχε μικρή συμμετοχή, όπως και η απεργία.

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Χανίων της ΑΔΕΔΥ Νεκτάριο Πετράκη «τα συνδικάτα εντείνουν τον απεργιακό τους αγώνα ενάντια στην πολιτική των απολύσεων και της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα. Οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις θα πρέπει να ανατρέψουν στην πράξη αυτή την πολιτική».

Εκτός από την ΑΔΕΔΥ, συγκέντρωση στην πλατεία Νέων Καταστημάτων πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ.

Όπως δήλωσε το μέλος του ΠΑΜΕ Μαρία Γιαννάκη, «όλος ο λαός πρέπει να βγει στον δρόμο και να εμποδίσει, την πολιτική της κυβέρνησης».

Το στέλεχος του ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να συσπειρωθούν γύρω από την παράταξη.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα