Γαλλία: Ψηφίστηκε το νέο ασφαλιστικό όπου μειώνει σημαντικά τις εισφορές των εργοδοτών

Εγκρίθηκε από την εθνοσυνέλευση της Γαλλίας, παρά την απουσία 33 βουλευτών  των Σοσιαλιστών, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο όπου μειώνονται  σημαντικά οι  εισφορές των εργοδοτών.Το εν λόγω νομοσχέδιο ψηφίστηκε στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης του Ολάντ να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά τους και να τονώσει τις προσλήψεις και την απασχόληση.

Ωστόσο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επισκιάστηκε από το γεγονός της αποχής των συνδικάτων από το φόρουμ «κοινωνικού διαλόγου» του Ολάντ. Η αποχή αποτέλεσε μια εκδήλωση οργής για μια πολιτική που, για πολλούς στη γαλλική αριστερά, σηματοδοτεί ένα «δώρο» για τις επιχειρήσεις χωρίς να υπάρχει στην πραγματικότητα καμία εγγύηση ότι οι διευθύνσεις τους θα τιμήσουν τις υποσχέσεις τους να προχωρήσουν σε προσλήψεις.

Ο κεντρώος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε πως η κυβέρνηση θα δαπανήσει 540 εκατ. ευρώ –με σχεδόν το ήμισυ αυτού του ποσού να προέρχεται από κονδύλια της ΕΕ– για να αντιμετωπίσει την ανεργία των νέων.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τη μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τη μεσαία τάξη, στο πλαίσιο των μέτρων που θα συμπεριληφθούν στον υπό κατάρτιση κρατικό προϋπολογισμό για το 2015.

Το φόρουμ διεξήχθη μόλις μία εβδομάδα μετά την προώθηση νέων περικοπών στις δημόσιες δαπάνες στο κοινοβούλιο της Γαλλίας από την κυβέρνηση του Ολάντ, η οποία πασχίζει να τηρήσει τις υποσχέσεις που έχει κάνει στις Βρυξέλλες για τη μείωση του ελλείμματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα